Percheziții în Capitală și șapte județe într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciul se ridică la 4 milioane de euro

| 15 oct, 08:59

Joi dimineața, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus  în aplicare 63 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş şi au pus în executare 50 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă" pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii achiziţionate intracomunitar de la societăţi comerciale din străinătate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

În perioada 2013 - 2014, aceştia au efectuat tranzacţii fictive cu materiale de construcţii.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 22.500.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acțiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ