UPDATE Percheziţii la o primărie din Dolj şi la mai multe firme, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

| 01 iul, 08:34

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţa, 12 percheziţii, în 4 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi comercializarea de bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate.

UPDATE: Poliţiştii fac 12 percheziţii, miercuri, în judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş, la Primăria Ostreveni, la 12 firme şi la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni privind achiziţiile publice. 

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii din celer patru judeţe, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, comercializarea de bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate, infracţiunii din domeniul achiziţiilor publice şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Ancheta vizează 12 societăţi comerciale care, în perioada 2010 - 2013, ar fi vândut unei instituţii din Dolj, la preţuri supraevaluate, bunuri şi servicii.

Surse din Poliţie au declarat că instituţia din judeţul Dolj este Primăria Ostroveni, de unde anchetatorii ridică mai multe documente.

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Dolj.

"La data de 1 iulie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii din Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş efectuează 12 percheziţii, în cele 4 judeţe, la persoane bănuite de infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, evaziune fiscală şi spălare de bani", informează un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, sunt vizate 12 societăţi comerciale care, în perioada 2010 - 2013, ar fi vândut unei instituţii din Dolj, la preţuri supraevaluate, bunuri şi servicii. 

"De asemenea, din cercetări a reieşit că reprezentanţii societăţilor implicate în tranzacţiile comerciale ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul statului", precizează IGPR. 

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ