Percheziţii la clubul Petrolul Ploieşti

| 25 noi, 2014

Procurorii DIICOT efectuează marţi mai multe percheziţii pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi municipiul Bucureşti, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani, vizaţi fiind şi administratori ai clubului Petrolul Ploieşti.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi alţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti.

Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs este de 15.400.000 euro.

La sediul DIICOT - ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa şi a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi 'Matei Basarab' Ploieşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ