Pericolul cu care ne confruntăm zilnic. Sunt contaminate cu substanţe cancerigene

| 06 mar, 2014

Mai multe substante chimice care se regasesc in bancnote sunt suspectate de aparitia diferitelor tipuri de cancer sau anomalii tiroidiene.

Substantele cancerigene, intre care si bisfenol A pot fi regasite chiar si pe chitantele emise de casele de marcat. Atat banii de hartie, cat si cei din polimer sunt contaminati de aceste substante care provin de pe chitante.

Potrivit specialistilor, substantele se regasesc pe bancnotele de euro, dolar sau yuani si este mai mare decat cea din praful domestic. De asemenea, cea mai mare cantitate de bisfenol A si alti compusi chimici similari a fost depistata pe bancnotele din Brazilia, Cehia si Australia, realizate din polimer, in timp ce bancnotele din Filipine, Thailanda si Vietnam au prezentat cea mai redusa cantitate de astfel de compusi chimici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ