Personajul blamat de BIBLIE dar care ştie totul despre viaţa lui Iisus

| 22 mar, 2014

Inflexiunile limbii ebraice vechi pot fi foarte inselatoare chiar si pentru savanti – si amagitoare au fost si in traducerea Bibliei. Insa, din informatiile pe care le avem, putem aduce la lumina niste lucruri putin stiute de multi.

Iacov era probabil singurul care cunostea intregul adevar despre viata lui Isus. Pana si Pavel recunoaste, probabil in semn de respect, ca Isus cel Inviat s-a aratat pentru prima oara lui Iacov. Ceea ce nu intelegem este cum invatatura lui Iacov a devenit “erezia ebionitilor” iar speculatiile lui Pavel au devenit “crestinism”. Pavel n-a respectat nici macar o singura dorinta a lui Isus. Si totusi… nu l-a propovaduit pe Isus, ci l-a transformat in Hristos, a proiectat istoricul in cosmic.

El cunoastea valoarea cuvantului, stia ca elenismul ii va universaliza crestinismul.

Citeşte continuarea pe descoperă.org

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mar, 2014
credo
articole de cacao
articole dusmanoase la adresa crestinismului neverificate nedovedite -tipic pentru jurnalistul paȚnait , care nu numai ca n-are nimic sfant dar e cu totul impotriva adevaratelor valori
27 apr, 2014
eli
cine a scris este ateu
Chiar asa de simplu este ? pai numai daca analizam cerul prin telescop ne dam seama cata frumusete si maretie are , mister si sfintenie...deci, cine a scris l-a scos pe Dumnezeu din sfera divina si l-a facut un om de lut....cel mai bine e sa se lase de meserie acest scriitor de 2 lei

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ