Peste 1,5 milioane de persoane sunt "atacate" zilnic de hackeri

| 22 iun, 2013

În fiecare zi, un milion şi jumătate de persoane cad victime piraţilor informatici care le obţin informaţiile personale, a declarat  Jorge Rey, expert în securitate informatică din partea consultantului american Kaufman, Rossin & Co, relatează AFP.

La nivel mondial, "există 1,5 milioane de victime ale hackerilor în fiecare zi", a precizat el. Conform acestui expert, cifrele din industria informatică indică faptul că pe an se înregistrează 556 de milioane de atacuri asupra conturilor e-mail, conturilor de pe reţelele de socializare, conturilor bancare.

În ceea ce priveşte adunarea datelor personale, reţele de socializare sunt nişte medii excelente, datele personale obţinute fiind folosite pentru desfăşurarea de activităţi ilegale, comiterea de furturi sau şantaje.

Accesul la informaţii protejate prin intermediul instrumentelor informatice "reprezintă o activitate normală pentru numeroase persoane, în special pentru că activitatea de hacker nu este deloc complicată", susţine expertul american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ