UPDATE Peste 10.000 de concedieri la stat

| 15 mai, 2013

Peste 10.000 de angajaţi din companiile de stat urmează să fie concediaţi. Aşa arată un document aflat în dezbaterea Comisiei de muncă din Senat. Salariaţii rămaşi fără loc de muncă vor beneficia de măsuri de protecţie socială.

UPDATE Premierul Victor Ponta a atras atenţia miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, asupra faptului că informaţia apărută în presă potrivit cărei 10.000 de persoane ar urma să fie disponibilizate prin concedieri colective reprezintă o estimare pentru următorii şase ani.

"Ordonanţa de urgenţă cu disponibilizările: e vorba despre şase ani. Au început să se lămurească şi senatorii noştri. S-a lămurit şi mass-media că 10.000 de oameni care pleacă mâine acasă (...) nu este o informaţie corectă. Este vorba de o estimare pentru şase ani de acum încolo. E vorba de 2.500, 1.900 într-un an. Important este că noi avem cadrul legal care există din 2006 pentru a plăti salarii compensatorii. E o realitate că se restructurează companii şi sectoare", a afirmat primul-ministru.

Concedierile vor fi făcute în perioada 2013-2018, iar cei disponibilizaţi vor beneficia de măsuri de protecţie socială, conform RTV.NET.

"Pe lângă indemnizaţia de şomaj, angajaţii vor primi şi un venit lunar de completare care în funcţie de vechimea angajatului în sistem este între 12 şi 24 de luni. Acest venit lunar de completare este defapt diferenţa între câştigul salarial individual net din ultimele trei luni de zile înainte de concediere şi nivelul indemnizaţiei de şomaj", a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ