Peste 2.000 de români din diaspora au votat deja prin corespondență pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

| 25 noi, 18:02

Peste 2.000 de cetățeni români din străinătate au votat deja până acum prin corespondență pentru alegerile parlamentare din România, care se vor desfășura pe 6 decembrie. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, până miercuri, au fost înregistrate 2.141 de plicuri care conțin buletine de vot ale alegătorilor români din diaspora.

 

Conform Autorității Electorale Permanente (AEP), din numărul total de plicuri înregistrate, 960 sunt din Spania, 279 din Germania, 216 din Danemarca, 171 din Moldova, 125 din Olanda, 85 din Luxemburg, 80 din Marea Britanie, 76 din Ungaria, 72 din Italia, 49 din Grecia, 13 din Slovacia, 10 din Polonia, 2 din Serbia, 1 din Bulgaria, 1 din Suedia, 1 din Turcia.
Instrucţiunile privind exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie pot fi consultate și pe pe site-ul www.votstrainatate.ro.
AEP atrage atenţia că plicul ce conţine buletinele de vot şi certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 3 decembrie 2020, potrivit Digi24.ro.
„Având în vedere contextul internaţional generat de pandemia de COVID-19, inclusiv frecvenţa redusă a curselor de transport, pentru o mai bună informare asupra timpilor de circulaţie a plicului ce urmează a fi returnat către România/reprezentanţa diplomatică sau consulară, vă rugăm să consultaţi site-urile administraţiilor poştale naţionale din ţara în care vă aflaţi sau să solicitaţi aceste informaţii direct de la un oficiu poştal", informează AEP.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ