Peste 36.000 de candidaţi vor susţine, mâine, proba scrisă a examenului de titularizare

| 29 iul, 2013

Peste 36.000 de candidaţi, care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice, au fost înscrişi la proba scrisă de marţi a concursului de titularizare în învăţământ, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 6.000 de posturi sau catedre vacante.

Potrivit unui comunicat de luni al Ministerului Educaţiei, proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate se va desfăşura marţi, începând cu ora 10.00, în 97 de centre de concurs constituite la nivel naţional.

La acestă probă au fost înscrişi cei 36.587 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice desfăşurate în perioada 27 mai - 28 iunie.

Iniţial, în perioada 8-17 mai, s-au înscris la concurs 38.554 de candidaţi, dintre care 4.964 de educatoare şi profesori pentru învăţământ preşcolar, 4.747 de învăţători şi profesori pentru învăţământ primar, 3.962 de profesori de limba şi literatura română, 3.243 de profesori de educaţie fizică şi sport şi 2.618 profesori de limba şi literatura engleză.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural, a mai precizat ministerul.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar -1.248, învăţători/profesori pentru învăţământ primar -1.122, educaţie fizică şi sport - 344, matematică - 318 şi limba engleză - 261.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise din didactica specialităţii.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru 5 august.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare în zilele de 5 august, până la ora 21.00, respectiv 6 august, până la ora 15.00.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ