Peste 40 de foşti parlamentari au cerut oficial să primească pensii speciale. Numărul beneficiarilor ar putea ajunge la 5.000

| 19 ian, 19:12

Peste 40 de foşti parlamentari au depus cereri pentru a beneficia de pensii speciale. Experţii în politici publice estimează că numărul total al beneficiarilor ar putea ajunge în anii viitori la 5.000.

32 de foşti deputaţi şi 10 foşti senatori au cerut oficial să primească pensii speciale. Aceştia au depus deja solicitări, deşi normele de aplicare ale legii vor fi adoptate abia în februarie, scrie scrie stiri.tvr.ro.

Pe lângă pensia de la stat, un singur mandat în Parlament va aduce în plus o indemnizaţie de 1.550 de lei, două mandate, 3.100 de lei, iar trei mandate aproximativ 4.600 de lei. Totul în condiţiile în care un angajat, plătit la fel ca un parlamentar, va primi o pensie de numai 2.600 de lei.

Deocamdată, e neclar câţi parlamentari vor beneficia de pensii speciale. Foştii aleşi spun că nu vor fi mai mult de 400. Însă Institutul pentru Politici Publice avansează cifre de 10 ori mai mari.

Şi ţări precum Danemarca, Franţa, Germania, Italia acordă indemnizaţii speciale foştilor parlamentari. Dar cuantumul lor este mai echilibrat în raport cu remuneraţia. Marea Britanie, Lituania, Polonia şi Portugalia nu au însă astfel de pensii speciale.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în luna decembrie, legea pensiilor speciale ale parlamentarilor.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ