Peste 40 de tineri în nevoie au acum un loc de muncă datorită proiectului "Rețeaua socială română de date"

| 30 dec, 14:09

Fundația Multimedia pentru democrație locală, în parteneriat cu Operations Research, a realizat, dezvoltat și consolidat 12 structuri ale economiei sociale, din 6 regiuni de dezvoltare ale României, în vederea creării de noi locuri de muncă pentru persoane care fac parte din categorii sociale vulnerabile: tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

Astfel, proiectul „Rețeaua socială română de date" a ajuns la finalul perioadei de implementare, de 15 luni. Totodată, proiectul a susținut și dezvoltarea serviciilor sociale integrate, prin formarea personalului din sistemul de asistență socială.

Rezultatele proiectului constau în 12 structuri economice înființate, ce dețin un număr de 60 de angajați, dintre care 12 dețin funcția de manager, iar 48 sunt tineri vulnerabili, cu vârsta de peste 18 ani, care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului. Au fost instruite și formate profesional peste 200 de persoane din publicul țintă – lucrători sociali – în vederea acumulării de competențe în domeniul inițierii și dezvoltării de structuri ale economiei sociale pentru persoanele vulnerabile.

Experții implicați în proiect au realizat mai multe cercetări socilogice vizând universul percepțiilor discriminatorii față de persoanele vulnerabile, în special tineri care au părărsit sistemul instituționalizat din regiunile de implementare. Toate acestea au luat forma unor rapoarte și prezentări care au fost puse la diapoziția publicului-țintă, dar și a tuturor celor interesați, fiind disponibile în format electronic pe site-ul proiectului: www.proiecrsrd.wordpress.com.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ