Peste 60% dintre români şi-ar lua un credit bancar în perioada sărbătorilor de iarnă

| 06 dec, 2013

Peste 60% dintre români consideră perioada sărbătorilor de iarnă optimă pentru achiziţionarea unui produs bancar, potrivit unui sondaj realizat de portalul de servicii financiare Efin.ro.

Cei mai mulţi dintre români (53%) ar achiziţiona un împrumut pentru a achita diverse datorii, astfel încât să intre în noul an fără grija acestora, în timp ce 25% ar solicita un credit pentru a pleca în vacanţă.

"Este deosebit de interesant faptul ca românii cu venituri reduse, care înainte de criză s-au împrumutat mai mult decât îşi permiteau, au devenit acum reticenţi în privinţa datoriilor, aşa cum erau în anii '90, în timp ce românii cu venituri medii şi ridicate sunt în continuare deschişi spre împrumuturi bancare pentru a-şi satisface nevoile de consum şi distracţie", a spus Dragoş Cabat, Managing Partner Efin.ro.

Atunci când vine vorba despre suma pe care românii doresc să o împrumute de la bancă, 42% dintre români ar solicita o sumă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 euro (echivalent în lei).

În pofida reducerii dobânzii de politică monetară de Banca Naţională a României la minimul istoric de 4,25%, care a reprezentat un nou imbold pentru bănci pentru a reduce dobânzile aferente împrumuturilor, 58% dintre români consideră nivelul acestora ridicat. Pentru 42% dintre respondenţi, însă, dobânzile practicate de bănci la credite se afla la un nivel acceptabil.

De altfel, la întrebarea' Cum v-ar convinge băncile să achiziţionaţi un împrumut în perioada următoare?', peste 70% din persoanele intervievate au indicat reducerile semnificative de dobânzi, în timp ce pentru 20% un rol decisiv îl au premiile ce pot fi câştigate.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 3-5 decembrie, pe un eşantion de 286 de respondenţi pe baza unui chestionar structurat pe şase întrebări.

Tag-uri: credit bancar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ