Peste 70 de persoane salvate din apele Mării Egee de polițiștii de frontieră români

| 01 noi, 09:47

71 de cetățeni din Sudan, Siria și Somalia, dintre care 20 de copii și 22 de femei, care se aflau în Marea Egee pe o ambarcațiune gonflabilă ce risca să se scufunde, au fost salvați de polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul operațiunii maritime comune "POSEIDON 2017", informează IGPF.

Potrivit sursei citate, în data de 28 octombrie, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul operațiunii "POSEIDON 2017", a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane.

După evaluarea situației și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 71 de persoane, 20 de copii, 22 de femei și 29 de bărbați, care au declarat că provin din Sudan, Siria și Somalia, precizează IGPF.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice — asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave detașate de către statele membre în Grecia, în cadrul operațiunii comune "POSEIDON 2017", peste 1.300 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ