Peste 800.000 de litri de apă plată şi de izvor au fost retraşi de la comercializare

| 24 aug, 2013

Peste 800.000 de litri de apă minerală şi de izvor, respectiv 10,6% din cantitatea totală de 7,88 milioane de litri verificată de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) nu respectau prevederile legale în vigoare privind protecţia consumatorilor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„În cadrul controlului desfăşurat în perioada 15 iulie-2 august a.c., au fost verificaţi 845 operatori economici (31 producători, 104 distribuitori, 668 magazine şi 42 staţii de distribuţie carburanţi), constatându-se abateri la 471 dintre aceştia privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale (inclusiv apele de izvor). Inspectorii au aplicat 486 de sancţiuni contravenţionale constând în 202 avertismente şi 284 de amenzi însumând 820.000 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. De asemenea, inspectorii veterinari au oprit temporar de la comercializare circa 830.000 litri apă minerală naturală şi apă de izvor, în valoare de 759.367 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate”, se arată în comunicatul citat.

Principalele abateri constatate de inspectori sunt: apa era depozitată în afara spaţiului special amenajat, în aer liber, la temperatura mediului ambiant sau apa era depozitată cdirect pe pardoseală şi la o temperatură de peste 35° C etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ