Peste jumătate din corporatiştii din Bucureşti încă lucrează de acasă

| 17 aug, 16:37

Birourile din Capitală rămân în continuare mai mult goale deoarece nu pot acomoda toţi angajaţii în contextul păstrării distanţarii fizice impuse de normele privind protecţia împotriva coronavirusului. Totuşi, oficialii proprietarilor de birouri se aşteaptă ca din toamnă angajaţii să revină gradual la munca de la birou, fiind aşteptată un grad de ocupare de circa 90%.

Procentul celor care vin efectiv să lucreze de la sediu rămâne la mai puţin de jumătate, în contextul în care un birou din două este păstrat gol din cauza distanţării şi implementării măsurilor de prevenire a cazurilor de COVID-19.

"În total, portofoliul nostru deţine în jur de 150 de companii chiriaşe, cu un total 35.000 de angajaţi. În prezent, media prezenţei la birou este de 35-40%", a declarat, pentru Business Magazin, Andrei Boca, senior leasing manager la Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România.

Spaţiul necesar pentru fiecare angajat în clădirile de birouri a crescut de la 8 mp/angajat ajungând până la 20 mp/angajat, pentru a menţine normele de siguranţă.

"Odată cu ridi­carea stării de urgenţă, com­pa­niile au luat în con­si­derare recon­figu­ra­rea spaţiilor, astfel încât angajaţii să fie cât mai bine pro­tejaţi când se întorc la muncă. Dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open space, acum toată aten­ţia se concen­trează pe distanţarea fizică din­tre colegi. Noile pla­nuri de ame­najare pen­tru res­pec­tarea aces­teia au condus la creş­terea cererii de spa­ţiu de la 10 la 20 mp per angajat. Acestă creş­tere a cererii de spaţiu per­mite mo­difi­ca­rea layout­urilor bi­ro­uri­lor, re­gân­direa zo­ne­lor open space, extin­derea bucă­tă­ri­ilor, spaţiilor comune sau sălilor de întâlniri şi/sau mărirea spaţiilor dintre birouri“, au sub­liniat oficialii Global­worth.

În acest context, în cazul în care im­pac­tul pan­demiei se va re­duce, pro­prie­tarii de biro­uri se aşteaptă ca spre finalul anului pre­zen­ţa la birou să crească. „Depinde, fireşte, de evoluţia situaţiei, însă din discuţiile ac­tua­le pe care le avem cu chiriaşii, sperăm la o reve­nire treptată de până la 90% până la fina­lul anului 2020“, a subliniat Andrei Boca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ