Peste jumătate din emisiunea de obligaţiuni UniCredit, subscrisă de investitori locali

| 26 iun, 2013

Emisiunea de obligaţiuni UniCredit Ţiriac Bank a fost subscrisă în proporţie de peste 50% de investitori din România, dintre care societăţile de administrare a investiţiilor au atras 39,38%, iar fondurile de pensii au avut o pondere de 28,7%, au anunţat, astăzi, reprezentanţii băncii.

UniCredit Ţiriac Bank a atras 550 milioane lei (121 milioane euro) prin oferta de obligaţiuni cu maturitatea de cinci ani derulată pe Bursă, peste valoarea indicativă de 500 milioane lei. Banca putea suplimenta emisiunea până la 700 milioane lei, în cazul în care ordinele de cumpărare totalizau această sumă.

Obligaţiunile au fost vândute în perioada 14-21 iunie şi vor fi bonificate cu o dobândă de 6,35% pe an. Dobânda va fi plătită semestrial, în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecărui an.

"La emisiunea de obligaţiuni au participat peste 30 de investitori, reprezentând sau fiind administraţi de peste 20 de grupuri diferite. Cei români au reprezentat 53,53% din subscrieri, iar investitorii internaţionali au avut 46,47%", a declarat directorul executiv Trezorerie în cadrul UniCredit Ţiriac Bank, Dorin Badea.

El a arătat că pe segmentul societăţilor de administrare a investiţiilor au participat 8 din cele 20 prezente pe piata românească, fiind societăţi din top 10, care administrează cumulativ 98% din activele de pe piaţă. "Am atras tot ce înseamnă investitori relevanţi. Aici nu am inclus SIF-urile, ele nu au subscris", a spus Badea.

Dintre cele şapte fonduri de pensii eligibile au participat cinci fonduri, administrând 89% din totalul activelor de pe piaţă. Fondul de pensii al Allianz Ţiriac nu a fost eligibil pentru a subscrie obligaţiuni, fiind considerat intragrup.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ