Petiție semnată de 35.000 de oameni: "Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU"

| 16 aug, 12:43

Petiție semnată de 35.000 de oameni: "Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU" . În petiția inițiată de comunitatea Declic se solicită ajutorul  noului Înalt Comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care va prelua mandatul la 1 septembrie, o poziţie oficială din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite de condamnare a violenţelor forţelor de ordine din 10 august din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Semnatarii petiției cer ONU să facă o analiză proprie a dovezilor şi să evalueze acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului, dar şi să reconsidere oportunitatea prezenţei jandarmilor români în programele internaţionale de menţinere a păcii.

Iniţiatorii mai spun că, potrivit datelor oficiale, 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale şi 70 au ajuns la spital, iar instigarea jandarmilor la violenţă împotriva protestatarilor a fost făcută chiar de către şefii Jandarmeriei prin ştirile false propagate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ