Petiţie online pentru transformarea terenului din jurul Parlamentului în parc public

| 13 mar, 15:47

O petiţie pentru transformarea terenului din jurul Palatului Parlamentului într-un parc public a fost iniţiată de USR online, strângând în câteva ore aproape 600 de semnături. Iniţiatorii spun că Parlamentul este un oraş interzis și că este timpul ca el să se deschidă către cetăţeni.

„Domnilor preşedinţi ale celor două camere (Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, n.r.), noi, semnatarii acestei petiţii, vrem deschiderea terenului din jurul Casei Poporului către cetăţeni şi organizarea unui concurs internaţional de urbanism şi peisagistică pentru amenajarea spaţiului ca parc public. Instituţiile publice au nevoie de spaţii publice. O Românie democratică se construieşte cu instituţii democratice care au nevoie de spaţii deschise, accesibile si inclusive”, scriu iniţiatorii petiţiei.

USR spune că acum Parlamentul este izolat de cetăţeni, un oraş interzis, în timp ce toate parlamentele Europei sunt în spaţii publice în mijlocul oamenilor.

„Domnilor preşedinţi, nu ne putem preface că suntem democraţi în casa şi în curtea lui Ceauşescu. Parlamentul României este izolat de cetăţeni şi oraş printr-un gard de 3 km lungime. 50 de hectare de teren din centrul capitalei României sunt irosite si abandonate. Casa Poporului este un adevărat oraş interzis pe când toate parlamentele Europei trăiesc în spații publice şi în mijlocul oamenilor. A venit momentul ca şi Parlamentul României să se deschidă către cetăţeni”, arată USR.

Astfel, partidul propune transformarea terenului din jurul Casei Poporului într-un parc public, Parcul Uranus urmând să devină, împreună cu Parcul Izvor şi cu terenul din faţa Academiei Române, al treilea cel mai mare parc al Bucureştiului.

Uniunea Salvaţi România a anunţat încă de săptămâna trecută că vrea dărâmarea zidului şi că va lansa o petiţie.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ