Petre Daea: Oaia, acest animal care ne strabate istoria ca un fir roșu

| 25 sep, 08:54

Ministrul Agriculturii, Petre Dea, a continuat duminica seria sa de declaratii despre importanta oii in Romania spunand ca oaia este un "animal care ne strabate istoria ca un fir rosu'.

"Evenimentul organizat anual la Costesti, in judetul Hunedoara, de Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine 'Dacia' este un rod al priceperii si traditiei si, pot spune, un eveniment impresionant. Multi fermieri, multe oi si mult interes pentru acest animal care ne strabate istoria ca un fir rosu", a scris Daea pe Facebook. Nu este prima declaratie a ministrului agriculturii despre oaie.

 

Ministrul Agriculturi pleda, pe 30 mai, pentru folosirea oii ca brand de tara, argumentand ca "oaia este o statuie vie". "Uitati-va dvs in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti".

 

Daea, a revenit, pe 1 iulie, la Antena 3, cu noi afirmatii despre importanta oii pentru Romania, subliniind ca aceasta a unit generatiile, "ne-a dat de mancare, ne-a imbracat" si "are dorinta de fi inteleasa".

 

De asemenea, la sfarsitul lunii iulie, Daea le-a spus ciobanilor stransi la un festival in comuna Jina, judetul Sibiu, ca a invatat de la bunicul sau despre valoarea lanii, care era pusa si acceptata in trecut drept gaj pentru imprumuturile bancare.

 

"Bunicul meu imi spunea urmatorul lucru: copile, lana e gaj pentru banca. Si era asigurat un imprumut. Laptele de la oi se aduna greu, din varful muntelui. Carnea oii si branza acesteia o mananca toti. Si bine fac, pentru ca este buna si valoroasa", le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Valcea si Arges, prezenti la festivalul "Sus pe muntele din Jina".

Tag-uri: petre daea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ