Petre Roman a câştigat procesul cu ANI. Eliminarea sa din Parlament, considerată ABUZIVĂ de Curtea de Apel

| 25 apr, 13:45

Petre Roman a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Casa de avocatură Chiuariu & Asociații a obținut anularea Raportului emis de ANI, care a condus la încetarea mandatului său de deputat.

Curtea de Apel București - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a admis vineri, 22 aprilie 2016, contestația lui Petre Roman, reprezentat în procesul cu Agenția Națională de Integritate de Societatea de Avocați "Chiuariu & Asociații" (dosar nr. 269/2/2015, Curtea de Apel București).

Astfel, instanța a anulat raportul ANI, care constata o presupusă stare de incompatibilitate a lui Petre Roman în exercitarea mandatului de deputat în Parlamentul României.

„Am invocat în fața instanței numeroase neregularități procedurale și de fond în emiterea raportului care au condus la concluzia greșită că dl Roman ar fi fost în incompatibilitate. S-a dovedit astfel că toate susținerile ANI potrivit cărora dl Roman nu ar fi contestat Raportul ANI în termenul legal, sunt neadevărate. Instanța a constatat că acea contestație a fost formulată legal. Se impune repunerea în funcția de deputat a dlui Roman, cu efect imediat, pentru că Raportul ANI în baza căruia i-a fost încetat mandatul este acum desființat”, a declarat Tudor Chiuariu, Partener Senior “Chiuariu & Asociații”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ