Petre Tobă: Am fost extrem de mișcat vizavi de reacția de susținere în cazul Godină

| 17 feb, 12:51

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat miercuri că a fost extrem de mișcat de reacția de susținere, pe internet, față de polițistul Marian Godină.

"Recunosc că nu am citit Facebook-ul domnului Godină, dar am văzut reacția pe care a provocat-o ieri, de susținere, și am fost extrem de mișcat vizavi de această reacție", a spus miercuri Tobă, la finalul prezentării bilanțului Poliției de Frontieră pe 2015.

El a precizat că orice polițist care își face datoria va fi protejat împotriva abuzurilor și că Parchetul a fost sesizat în legătură cu acest caz.

"Orice angajat al MAI, indiferent că vorbim de polițist, de jandarm, de polițist de frontieră, de pompier, care își face corect datoria, va fi protejat împotriva abuzurilor.Acest lucru i l-am cerut șefului Poliției Române ieri și vă asigur că o voi face în continuare. (...) Noi am sesizat în acest caz Parchetul, așteptăm finalizarea anchetei", a arătat ministrul.

Petre Tobă a mai spus că Facebook-ul este un mijloc de comunicare "extrem de modern", pe care îl folosește inclusiv Ministerul Afacerilor Interne și structurile sale, pentru a comunica cu un grup țintă — în special tinerii.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis miercuri AGERPRES, "Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost sesizat la data de 16 februarie de către Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la IPJ Brașov, referitoare la informațiile apărute în mass-media la data de 16 februarie în legătură cu agentul șef adjunct de poliție Godină Marian din cadrul Poliției Municipiului Brașov — Biroul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către șefii profesionali ai polițistului, constând în presupuse intervenții, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional la data de 8 februarie". Sesizarea a fost înregistrată în evidența dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare, precizează comunicatul PÎCCJ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ