Petre Tobă, avizat favorabil de Comisiile de apărare pentru funcţia de ministru de Interne

| 16 noi, 14:44

Membrii Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

"Prioritatea numărul unu a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi (...) este o temă extrem de actuală, vedem cu toţii tot ceea ce se întâmplă în proximitatea României, vedem cu toţii ceea ce se întâmplă în Europa şi prin creşterea gradului de siguranţă doresc să acopăr toate componentele siguranţei cetăţeanului", a declarat Petre Tobă, după audiere. 

Întrebat dacă va folosi coloana oficială la fel ca şi predecesorul său, Gabriel Oprea, Tobă a spus că o va folosi exact în condiţiile prevăzute de lege. 

"Legea prevede că atunci când este nevoie de deplasare pentru situaţii de urgenţă să poată să fie însoţire, iar atunci când echipajul de poliţie rutieră face parte din dispozitivul de escortă al demnitarului, poate să meargă pentru a fluidiza deplasarea acestuia", a arătat Tobă. 

El nu a dorit să comenteze cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

"Sper, şi votul final a dovedit acest lucru, că răspunsurile mele i-au mulţumit pe domnii deputaţi şi senatori. Mi-am exprimat la final speranţa unei foarte bune colaborări cu Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi bineînţeles un sprijin din partea acestora", a mai arătat Petre Tobă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ