Lazăr Comănescu, avizat de comisiile parlamentare de specialitate pentru portofoliul Afacerilor Externe

| 16 noi, 15:21

Consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, pentru portofoliul Afacerilor Externe, a fost avizat, luni, de comisiile parlamentare de specialitate.

Comănescu a fost audiat în comun de Comisiile pentru politică externă de la Camera Deputaţilor şi Senat, de Comisia pentru românii de pretutindeni de la Senat şi de Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor de la Camera Deputaţilor. 

Decizia a fost luată cu 40 voturi pentru, unul contra şi o abţinere. 

"Politica externă s-a dovedit a fi cu adevărat o politică de consens naţional şi eu cred că acest lucru trebuie să rămână în continuare cadrul în care demersul nostru de politică externă se desfăşoară. (...) MAE e un instrument esenţial în realizarea acestui demers, dar MAE fără o cooperare cu celelalte instituţii care fiecare într-un fel sau altul are responsabilităţi în materie, demersul nu poate să fie un succes. MAE va face eforturi pentru a asigura un dialog şi o cooperare interinstituţională foarte bine pusă la punct", a declarat Lazăr Comănescu. 

Pe de altă parte, acesta a propus stabilirea de întâlniri "sistematice" între el, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, şi parlamentarii din comisiile de specialitate. 

"Asemenea întâlniri cu dumneavoastră vor fi cu certitudine în beneficiul unei activităţi pe care o doresc cât mai eficientă a Ministerului de Externe", le-a spus Comănescu parlamentarilor. 

În discursul susţinut în faţa parlamentarilor din comisiile menţionate, el a prezentat obiectivele prioritare pe care le va urmări ca ministru de Externe. Printre acestea, consolidarea profilului României în NATO şi UE, pregătirea preşedinţiei româneşti a Consiliului UE, parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, consolidarea dimensiunii economice a politicii externe româneşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ