Tăriceanu: Luni va avea loc audierea miniştrilor, marţi va fi votul în plenul reunit

| 16 noi, 11:59

Parlamentul se va reuni marţi, la ora 10,00, pentru a se pronunţa asupra Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş, conform deciziei Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

La finalul şedinţei Birourilor permanente, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că miniştrii propuşi urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului în cursul zilei de luni, între orele 13,00 şi 21,00. 

"Am hotărât ca audierile miniştrilor (în comisiile de specialitate ale Parlamentului - n.r.) să înceapă de luni, de la ora 13,00, şi se vor încheia la ora 21,00, pe baza listei care ne-a fost înaintată de către prim-ministru şi a programului de guvernare. Deci, noi am luat act de două documente care sunt repartizate comisiilor. (...) Mâine (marţi - n.r.), de la ora 10,00, va începe şedinţa plenului comun unde prim-ministrul vine să prezinte programul de guvernare şi, după aceea, conform timpilor alocaţi, vor avea loc intervenţiile în dezbateri din partea grupurilor. (...) În funcţie de durata votului şi a dezbaterilor, mâine va avea loc şi votul de învestitură", a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că şi marţi, la ora 9,30, Birourile permanente reunite vor fi convocate în şedinţă pentru a definitiva timpii alocaţi grupurilor parlamentare. 

Referitor la faptul că Parlamentului i-au fost transmise două variante de program de guvernare, preşedintele Senatului a explicat că, până la momentul prezentării acestuia în plen, se pot accepta modificări. 

"Ieri (duminică - n.r.) s-a înregistrat la Parlament prima variantă, astăzi dimineaţă am fost sesizaţi că între timp a fost trimisă o nouă variantă. Eu cred că, în mod colegial, Parlamentul poate să accepte această modificare până în momentul în care intră în dezbatere. Aşadar, cea de-a doua variantă a fost şi ea distribuită către membrii Birourilor permanente şi către grupuri", a explicat Tăriceanu. 

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că pe majoritatea miniştrilor propuşi nu îi cunoaşte şi că este curios să le parcurgă CV-urile. 

"Nu-i cunosc pe toţi miniştri. Sunt CV-urile depuse. Sigur că este şi o curiozitate din parte mea să parcurg CV-urile celor pe care nu-i cunosc, de fapt majoritatea candidaţilor pentru funcţiile de ministru", a spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ