Petrom diminuează scăderea totală a producţiei de ţiţei şi gaze a OMV

| 24 iul, 2013

Producţia de hidrocarburi realizată de Petrom a crescut uşor la 184.000 de barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al doilea din acest an, de la 182.000 de barili echivalent petrol pe zi în perioada similară a anului trecut. Totuşi, compania mamă, OMV, a înregistrat o scădere a producţiei.

Producţia de petrol şi gaze realizată de grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, în trimestrul al doilea al acestui an a scăzut din cauza problemelor tehnice şi a inundaţiilor din Austria, a dificultăţilor legate de securitate în Libia şi a problemelor tehnice din Kazahstan, care nu au compensat nivelul mai ridicat al producţiei înregistrat în România şi Noua Zeelandă, informează un comunicat de presă al companiei.

În perioada aprilie-iunie 2013, OMV a avut o producţie de hidrocarburi de 297.000 de barili echivalent petrol pe zi, faţă de 305.000 barili echivalent petrol pe zi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul vânzărilor de gaze naturale ale Petrom a crescut de la 11,16 TWh, în trimestrul doi al anului trecut, la 11,50 TWh în perioada aprilie-iunie 2013, în timp ce la nivel de grup producţia a scăzut de la 89,45 TWh la 85,02 TWh.

OMV a mai anunţat că marja de rafinare, un indicator al profitabilităţii, a scăzut la 5,72 dolari per baril în perioada aprilie-iunie 2013, comparativ cu 7,84 dolari per baril în trimestrul al doilea al anului trecut.

Rezultatele oficiale pentru trimestrul al doilea urmează să fie publicate la data de 13 august.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64% din acţiunile Petrom, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Tag-uri: OMV, Petrom
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ