Petru Becheru, denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu, la DNA: Îmi e frică să ies din casă să cumpăr pâine

| 09 aug, 14:42

Petru Becheru, denunțătorul Liei Olguța Vasilescu, s-a prezentat marți la sediul DNA, unde a spus că urmează să dea declarații în legătură cu amenințările făcute la adresa sa și precizări în legătură cu fațada blocului Romarta.

UPDATE Petru Becheru nu a dat multe amănunte la plecare, însă a precizat că se teme pentru viaţa lui.

"Când vezi sute de oameni ca te ameninta, ca te jignesc, nu are cum sa nu-ti fie teama. Îmi e frica sa ies din casa sa cumpar paine. Lia Olguta Vasilescu este influenta in Craiova si si-a transformat institutiile in structuri de tip mafiot, care fac presiuni asupra martorilor. Din buget plateste site-uri sa ne atace, instiga lumea sa se faca denunturi mincinoase impotriva noastra. Solicit iarasi demisia Liei Olguta Vasilescu din functia de primar", a declarat Petru Becheru.


Petru Becheru a declarat că a fost ameninţat, trimitere la discuţia avută cu contabilul Primăriei Craiova, care l-a sfătuit să aibă grijă de sănătatea lui, pentru că alţii au murit.

"Am venit să fac declarații în dosarul cu granitul, infracțiunile de acolo... au venit banii pentru fața blocului Romarta și, de asemenea, noi precizări legate de încercările de influențare a declarațiilor mele. Am fost amenințat, au fost amenințări la adresa vieții, la adresa oamenilor din bloc și alte chestiuni pe care vreau să vi le spun când ies", a afirmat Becheru la intrarea în sediul DNA.

Petru Becheru este președintele unei Asociații de proprietari din municipiul Craiova.

Tribunalul București discută, marți, solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea lui Petru Becheru, denunțător, în legătură cu dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Petru Becheru s-a plâns că a primit ameninţări pe Facebook, iar apoi direct la telefon de la un angajat al Primăriei Craiova, contabilul instituţiei. Înregistrarea discuţiei dintre cei doi a apărut în presa locală, contabilul primăriei propunându-i lui Petru Becheru să vină să petreacă la pensiunea lui de la munte, pentru că alţii au avut de suferit din cauza stresului.

GT.: M-ați sunat săptămâna trecută, ați văzut că m-am ținut de cuvânt: am șters de pe… comentariul de la Gazeta de Sud.

BP.: L-ați șters abia azi. Cred…

GT.: Dea… Nu mai știți câte comentarii ați avut, probabil, nu? Ha!

BP.: Nu, mă refer la comentariul acela cu varul. (Comentariu prin care B.P. a fost amenințat cu moartea și postat on-line la articolul „Surpriza din dosarul «Faţada» de la DNA al primarului Craiovei“ apărut pe 28.07.2016 în Gazeta de Sud. – n.r.)

GT.: Cu?

BP.: Cu varul.

GT.: Da, exact. L-am dat afară. L-am dat afară, da.

BP.: Astăzi!

GT.: Da, l-am dat…

BP.: Adică acu două – trei ore parcă era.

GT.: Eu vă spun că la ora 4.00, când am ajuns, l-am dat. Am fost plecat la munte, la Rânca (unde GT este proprietarul unei cabane turistice – n.r.) și n-am avut posibilitatea să-l dau… ăăă… Să umblu prin calculator, pe Facebook.

BP.: Ok, vă mulțumesc.

GT.: Da.

BP.: Nu era potrivit, nu era un comentariu potrivit.

GT.: Mă rog, ete, v-am promis, așa am procedat, da?

BP.: Bine, o să discut cu cei din echipa mea (avocații – n.r.) și o să-i anunț.

GT.: Da, deci nu… N-am… Cuvântul la mine este cuvânt. Da’ să știți, ca o sugestie, indiferent ce primar ar fi fost, deci indiferent cum l-ar fi chemat, din ce partid ar fi fost și dacă ar fi făcut ce a făcut pentru centrul Craiovei, mă refer la aspectul ăsta exterior deocamdată, că printre altele, eu tot la fel aș fi procedat. Tot la fel aș fi procedat!

BP.: Tot la fel ca cine, ca mine?

GT.: Nu, a adus o plus valoare, a adus o plus valoarea locului și dumneavoastră aveți dreptate în felul dumneavoastră pentru că trebuie pentru orice nimic, astea sunt procedurile la primării, nu numai în Craiova: în toată țara trebuie autorizații de construcție, trebuie într-adevăr acordul proprietarilor, totul să fie legal, dar…

(…)

GT.: Știți ce îmi pare rău? Pentru faptul că într-adevăr sunteți tânăr și vă irosiți energia și vă… o să se acumuleze energia asta negativă în timp, vă spun! O să vă afecteze, poate nu acum, poate peste doi ani – cinci ani sau…

BP.: Da, dar m-a afectat deja fizic, adică m-au lovit…

GT.: V-au lovit?

BP.: M-au lovit ca să semnez, nu se poate așa ceva. Și sunt filmați!

GT.: Chiar îmi pare rău, pentru că mă gândesc că am și eu verișori de vârsta dumneavoastră….

BP.: Păi da, dar nu e ok să fii lovit! Și atunci eu, când voi fi chemat la instanță… Eu ce puteam? Deci, atuncea, care a fost chestia: când au început să vopsească, a venit Gazeta de Sud peste mine. Și eu, din momentul ăla, vă dați seama, a trebuit să fiu de 1.000 de ori mai față de… Altfel puteam să-mi iau concediu, să plec, să nu mă intereseze.

GT.: Știți cum aș proceda, să fiu sincer? (…) La lumea asta nebună care este în jurul nostru, acum să nu o luați ca pe o influențare sau altceva sau alte chestii…

BP.: Nu, că mă sfătuiți ca pe copilul dumneavoastră, bănuiesc!

GT.Aș invoca niște motive de sănătate de undeva, aș pleca din Craiova undeva într-o excursie, într-o vacanță, cum ziceți dumneavoastră, și aș renunța la toate! Pentru că… „Ia, descurcați-vă, că până la urmă este și orașul vostru“, locatarii ceilalți care sunt pe acolo, eu… pentru că aceleași probleme le-am avut și eu în bloc.

BP.: Eu degeaba plec, că va fi proces. Problema e ce declar eu acolo și ce mi se întâmplă după ce declar.

GT.Și dacă v- ați retrage toate acuzațiile de acolo de la proces, de acolo, toate nebuniile? Auzi domne, nu mai vreau să fiu parte în proces. Care e problema? Ce s-ar întâmpla?

BP.: Da, se poate și ceva de genul ăsta.

GT.: Da, ia zi-mi, și nu ar fi mai bine?

BP.: Da, și atunci nu aș mai avea nici o problemă. Pentru că am și eu familie, am și eu…

GT.: Familia dumneavoastră ar sta liniștită, ceilalți din bloc ar zice, ar mai comenta o zi, două, trei, dar eu vă spun că aceleași probleme le-am avut și eu în bloc.

(…)

BP.: Știți că eu o să mă gândesc atent la chestia asta ce mi-ați spus cu plecatul în excursie, că într-adevăr eu simt o presiune… Adică ce fu astăzi, cu toate televiziunile… Pentru ce?

GT.: Exact. Exact. E o presiune și nu are rost să vă faceți… să vă albească părul, că mie mi-a albit la 49 de ani… vă spun că deja și problemele ăstea m-au afectat, mi-au albit părul, și de ce să mă zbat?

(…)

BP.: Eu vă zic că cel mai tare m-am speriat la comentariul dumneavoastră când am văzut acolo cu moartea

GT.: Da…

BP.: Restul nu erau, erau cu nu știu ce…

GT.: Ascultă-mă, că eu știu că ai luat telefonul de acolo, din Facebook. Eu săptămâna viitoare o să intru într-un concediu, dacă vrei te invit pe la mine, pe la cabană, pe acolo (Cabana Tomiță din stațiunea Rânca, județul Gorj -n.r.) și stăm împreună. Eu am ceva de lucru pe acolo, mai meșteresc pe acolo. Stai, te relaxezi, îți faci grătare, bei un pahar de vin, de bere, iei apă de la izvor. Ce pot să zic altceva? Ca să fii liniștit. Și îți spun eu că e… deci nu o lua ca pe altceva de mituire sau așa…

BP.: Mă mituiți să ce? Că nu aveți dumneavoastră nici o treabă, de ce să mă mituiți?

GT.: Nu am nici o treabă. Adică eu îți dau un sfat ca să ieși din presiunea asta.

BP.: Dar sunt sigur că dacă vin la dumneavoastră mă convingeți să nu mai fac nimic cu Olguța?

GT.: Cum?

BP.: Zic, eu sunt sigur că dacă vin la cabană la dumneavoastră mă convingeți să nu mai fac nimic cu Olguța.

GT.: Nu, nu. Deci dacă o faci, o faci din convingerea, din… Eu îți spun că dacă te conving să vii la cabană, te conving din plăcere să vii să aduci… Eu cum să zic, spun că acolo întinerești, întinerești cu două luni de zile într-o săptămână. Deci vii o săptămână, câștigi două luni de viață. Dar…

BP.: Da, am văzut că e frumos.

GT.: Așa, dar pe partea cealaltă eu îți spun că așa aș proceda. Ia descurcați-vă domne! La lumea asta nebună care este, ai văzut, coruptă până la… A ajuns și prim-ministru să fie… prim-ministru care a fost… Ponta, i s-a retras și titlul de doctorat de înșelăciuni și alte chestii și sunt dovedite. Deci nu are rost să te mai complici, te complici pentru lucruri… Astea sunt lucruri mărunte. Mărunte care îți consumă din energie și îți aduc energie negativă.

BP.: Și poți să suferi!

GT.: Exact! Și suferi și aiurea, suferi și aiurea! Mergi, retrage-ți și nu te-ar mai chema nimeni! Că acum să fii convins că dacă mergi înainte o să te cheme ăștia la DNA, la judecătorii, la tribunal, la curte de apel și o să vii, nu o lună-două, cred că te tracasează acuma doi ani de voie!

BP.: Doi ani…

GT.: Doi ani de zile de voie te tracasează! Eu aș renunța la tot: Ia îmi scot dosarul și descurcați-vă voi cu ce aveți acolo la ce a mai rămas la DNA și gata. Lăsați-mă în pace! Așa aș proceda dacă aș fi în locul dumneavoastră.

BP.: Am înțeles.

GT.: Știi care-i… Viața e scurtă! Că, iote, și tu, nu vezi că am avut colegi la Ford care la cincize… la patruzeci și ceva de ani au făcut accident vascular, la cincizeci de ani au făcut ăsta, atac de inimă, ăsta.. infarct și au murit la plajă… Pe plajă au murit (Petru Becheru se întorsese de câteva zile de la mare – n.r.) tot din cauza acestor probleme. Deci am avut colegi care au murit!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ