Piaţa de fructe de mare din România ar putea ajunge la circa 36,7 milioane euro, în 2016

| 23 aug, 20:50

Piaţa de fructe de mare autohtonă se situa, anul trecut, la circa 35 milioane de euro, iar creşterea estimată pentru anul în curs este de 5%, conform unui studiu de specialitate remis, marţi, Agerpres.

Potrivit acestuia, creveţii conduc atât în topul volumelor de vânzări, cât şi în cel valoric. 

"Creveţii au ocupat prima poziţie în topul volumelor de fructe de mare vândute în 2015, cu 30,9%, urmaţi de scoici (16,4%), calamari (13,8%) şi caracatiţă (8,8%). Clasamentul se păstrează şi din punct de vedere valoric: creveţii însumează 51,4% din totalul pieţei, la mare distanţă situându-se scoicile (14,2%), calamarii (9,7%) şi caracatiţa (6,9%)', menţionează studiul realizat de Romfood Trading. 

Studiul precizează că principala sursă de fructe de mare din România sunt creveţii tropicali aduşi din Vietnam, India şi China. 

"Am constatat cu satisfacţie că românii au devenit interesaţi de fructele de mare care, deşi intră în continuare în categoria produselor elitiste, se regăsesc din ce în ce mai mult în obiceiurile de consum. Preferinţa clară pentru creveţi poate fi explicată prin faptul că, pe de o parte, românii călătoresc mult şi în special în ţări mediteraneene unde fructele de mare sunt obligatorii în toate meniurile, dar şi pentru că Chefii români îi promovează atât în restaurante, cât şi pe posturile de televiziune în emisiuni culinare şi în social media', a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General Romfood Trading.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ