Piaţa imobiliară e pe val, românii construiesc tot mai mult

| 30 mar, 19:42

Piaţa imobliară este în plin avânt, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică. În primele două luni ale anului s-au eliberat 4.734 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 20,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În februarie 2018, s-au eliberat 2725 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 35,6% faţă de luna ianuarie 2018 şi cu 15,1% faţă de luna februarie 2017.

Din aceste autorizaţii, 61,3% sunt pentru zona rurală.

Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în zonele Bucureşti-Ilfov (+203 autorizaţii), nord-est (+126), sud-vest Oltenia (+87), vest (+76) şi nord-vest (+72).

Faţa de februarie 2017, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, sud-vest Oltenia, vest şi sud-Muntenia, în timp ce în nord-vest, sud-est, nord-est şi centru au scăzut.

Autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ