PÎCCJ cere arestarea unui inculpat din dosarul fraudării bugetului CAS Gorj. El a contactat un martor

| 18 noi, 10:38

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au solicitat instanţei înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv în cazul unuia dintre inculpaţii din dosarul fraudării bugetului Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj, după ce el a contactat un martor.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de PÎCCJ, procurorii cer ca incupatul Victor Găvănescu, urmărit penal sub control judiciar, să fie plasat în arest preventiv. 

"Cererea procurorilor este motivată de faptul că inculpatul a încălcat una dintre obligaţiile impuse prin ordonanţa prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, respectiv pe aceea de a nu lua legătura cu unul dintre martori", se arată în comunicat. 

În cauză au fost efectuate, la data de 1 noiembrie, 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, atât la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, cât şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii. 

Din probele administrate până în prezent în acest dosar a rezultat că în perioada 2008 - 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial, menţionează comunicatul. 

Prejudiciul estimat adus bugetului de stat este în valoare de 473.903,86 lei.

Tag-uri: arest, inculpat, martor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ