PÎCCJ, despre decizia CCR: Curtea Constituțională confirmă că OUG 13 nu și-a produs efectele

| 09 feb, 16:49

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a transmis un punct de vedere cu privire la decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a respinge ca inadmisibilă solicitarea Avocatului Poporului referitoare la OUG 13/2017.

PÎCCJ susține că prin această decizie CCR confirmă că OUG 13/2017 nu a produs niciun fel de efecte.

"Abrogarea Ordonanței de urgență nr. 13/2017 a avut drept consecință reinstaurarea cadrului constituțional în care își exercită atribuțiile sistemul judiciar. Decizia Curții Constituționale de respingere ca inadmisibilă a excepției confirmă că Ordonanța nr. 13/2017 nu a produs nici un fel de efecte. În acest context, apreciem că rolul constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor poate fi realizat pe deplin", se arată în comunicatul remis de Parchetul General.

Curtea Constituţională a respins, joi, sesizarea Avocatului Poporului privind OUG 13, ca fiind inadmisibilă, întrucât nu mai avea obiect: între timp, ordonanţa fusese abrogată, a anunţat preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ