Picturi de Rembrandt şi Renoir în valoare totală de 27 de milioane de euro, furate în Italia. Cum a decurs JAFUL

| 28 apr, 11:54

Două picturi, una de Rembrandt şi cealaltă de Renoir, în valoare totală de 27 de milioane de euro, au fost furate în nordul Italiei, potrivit relatărilor apărute miercuri în presa din această ţară şi citate de DPA.

Doi bărbaţi i-au făcut mai multe vizite unui dealer de artă din Monza, un oraş de la periferia nordică a oraşului Milano, pentru a studia lucrările de artă şi a-i câştiga încrederea vânzătorului, a informat ziarul Il Giorno. 

În cele din urmă, bărbaţii i-au cerut dealerului să aducă picturile la o proprietate de lux din centrul oraşului pentru a finaliza tranzacţia. 

După ce a fost semnat un acord de vânzare, fără a fi înmânaţi banii, cei trei bărbaţi au sărbătorit momentul servind o cafea. 

Hoţii au invocat atunci o scuză pentru a părăsi încăperea - au spus că au nevoie de o tavă pentru ceştile de cafea - şi au dispărut cu picturile. 

Un purtător de cuvânt al echipei pentru patrimoniu din cadrul poliţiei a declarat pentru DPA că nu poate comenta relatările apărute în presă din cauza unui ordin judecătoresc în acest sens.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ