Piedone, după ce a fost ridicat de DNA din avionul de Munchen: Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea

| 29 apr, 16:46

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat, vineri, la sediul DNA, după ce a fost ridicat din avionul de Munchen, pe aeroportul Otopeni, că denunţătorul în noul dosar este fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea.

 

”Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge", a spus el. DNA a anunţat că Piedone Popescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu întrucât ar fi permis unei firme fără licenţă să încaseze tarife majorate pentru salubritate, deşi societatea Salubrizare Sector 5 SA, deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a acestui serviciu.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, la data faptelor şi în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, a transmis DNA, conform News.ro.
"După preluarea atribuţiilor aferente funcţiei de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu ştiinţă, ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum şi măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciului. În consecinţă, o societate comercială care nu deţinea licenţă ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% faţă de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condiţiile în care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv", au arătat procurorii DNA.
Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Știrea inițială: Primarul sectorului 5 a afirmat că în avionul Lufthansa, zborul de Munchen, la urcare, cei de la Poliţia de Frontieră l-au întrebat dacă a uitat ceva la poarta 6, ori poarta 15, unde era parcat, era prima de pe culoar şi a spus că nu. ”Mi-au spus liber, puteţi să urcaţi, s-a făcut o confuzie, nu sunteţi dumneavoastră Popescu, este alt Popescu”.
El a precizat că a urcat în avion, şi după 15 minute s-a golit avionul pentru că este o alertă cu bombă.
”Am făcut încă un control, am trecut şi am aşteptat din nou să fim urcaţi în autobuz. Înainte să urc în autobuz, a venit un domn poliţist şi mi-a spus dacă vreau să îl urmez. I-am spus: Ok, am înţeles. Am ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aerportului Otopeni şi mi s-a adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere, în calitate de suspect, într-un dosar din 2021, luna februarie, sau luna martie, nu mai ştiu”, a spus Popescu Piedone.
Primarul a mai arătat că la sediul DNA i s-a adus la cunoştinţă calitatea sa de suspect şi i s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului.
Despre acest dosar nou, Piedone a spus că este vorba de faptul că, la preluarea mandatului, la nici trei luni de zile, nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea REBO, că singura societate abilitată era Salubritate SA.
Popescu Piedone a precizat că nu a dat declaraţii şi că o va face după studierea dosarului.
”Denunţătorul este domnul fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur în acest dosar, probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli din Sectorul 5. În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni de zile, a făcut aceste denunţuri”, a spus primarul Sectorului 5.
El a menţionat că nu au fost singurele denunţuri.
Piedone a mai spus că nu are nicio restricţie de mişcare.
Întrebat cine a semnat contractul cu REBU, Popescu Piedone a afirmat că nu el, ”ci totul îi aparţine lui Daniel Florea”.
”În momentul în care vorbim, DNA-ul ridică documente doar din trecut şi de la AS şi de la creditele pentru maşinile de salubrizare care s-au cumpărat către Asociaţia Salubritate”, a mai spus el.
Despre denunţul lui Florea, Piedone a comentat: ”Într-o furie că, să citez, i s-a luat costiţa din fasole, da, asta este”.
Piedone s-a referit la sentinţa în dosarul Colectiv. ”Ştiţi cu toţii că marţi e sentinţa în dosarul Colectiv. Au fost nenomărate amânări. Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge, Piedone nu fuge”, a spus el.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ