Pilotul paramotorului prăbușit la Comana infectat cu două bacterii instraspitalicești

| 18 iul, 19:33

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în urmă cu o săptămână la Comana, a fost diagnosticat cu Klebsiella şi Acinetobacter, două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice, a declarat pentru News.ro soţia acestuia, Irina Cojocaru. Familia acestuia a deschis două conturi ca să strângă fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat în stare gravă.

Pilotul paramotorului se află din 10 iulie la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni" din Capitală, după ce s-a prăbușit lângă Comarna, iar infecțiile nosocomiale contractate în spital îi complică situația bărbatului de 44 de ani.

"Situaţia e complicată. Am depus astăzi (luni, n.r.) o cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-a făcut până acum ar putea să nu mai însemne nimic", spune Irina Cojocaru.

Familia pilotului a deschis şi două conturi bancare în care cei care doresc să ajute la transferul şi continuarea tratamentului la o clinică din străinătate ar putea face donaţii.

RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON
RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Românească pe numele Irina-Valentina Cojocaru.

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC. Cetăţean rus rezident în Bucureşti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului şi a încercat să îl resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la prăbuşirea paramotorului pilotat de şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ