Piraeus Bank rămâne bancă privată

| 23 apr, 2013

Acţionarii de la Piraeus Bank au aprobat, astăzi, planul de recapitalizare, propus de conducerea băncii în încercarea de a evita naţionalizarea.

Acţionarii celui de-al doilea mare grup bancar din Grecia vor să  obţină de la investitori privaţi capitalul necesar evitării trecerii sub controlul statului, informează Agerpress.

În acest sens, Piraeus Bank a anunţat că a ajuns la un acord pentru preluarea diviziei din Grecia a băncii portugheze Millenium BCP, iar în schimb banca portugheză va investi 400 milioane de euro în majorarea de capital de la Piraeus Bak. O tranzacţie similară a fost încheiată de Piraeus Bak în luna decembrie a anului trecut când a preluat Geniki Bank, divizia din Grecia a Societe Generale, iar banca franceză s-a angajat să investească 170 milioane de euro în majorarea de capital de la Piraeus Bank.

Prin aceste tranzacţii Piraeus Bank a strâns 570 de milioane de euro. Nu este însă suficient pentru că banca are nevoie de 733 de milioane de euro, sumă ce reprezintă 10% din recapitalizarea totală.

Piraeus Bank a devenit al doilea mare grup bancar din Grecia după ce a preluat părţile sănătoase ale ATEbank, Geniki Bank (divizia din Grecia a Societe Generale) precum şi diviziile din Grecia ale băncilor cipriote Bank of Cyprus, Cyprus Popular şi Hellenic Bank.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ