Piteştiul - un experiment DIABOLIC de tortură

| 24 iun, 2014

Metodele de tortura au fost dintre cele mai diverse de-al lungul secolelor. Desi pare greu de crezut multe dintre ele au fost aplicate si in Romania de catre tortionari

Torturile erau bine dozate si incetau in momentul in care detinutul era pe punctul de a muri. Ele erau variate: bataie, infometare, obligatia de a sta intr-o pozitie fixa 17 ore pe zi – picioarele intinse orizontal, mainile pe ganunchi si bustul la 90 de grade.

La cea mai mica miscare supraveghetorul intervenea cu bata; erau fortati sa bea urina, sa manance mizeriile din tineta unde isi faceau necesitatile; siliti sa bea apa cu multa sare si lasati apoi sa se usuce de sete, si multe altele, inventate de mintea bolnava a tortionarilor. Cei care cedau erau obligati sa-si faca „demascarea”, adica sa spuna tot ce nu au declarat la anceta, sa-i tradeze pe detinutii care i-au ajutat in inchisoare sau pe gardienii care au avut o comportare omenoasa. De asemenea pentru ca distrugerea sa fie completa, in fata tuturor celor din celula, fiecare trebuia sa batjocoreasca amintirea a ceea ce era mai important pentru el.

Spre exemplu, cineva isi iubea foarte mult mama sau sotia. In fata tuturor, trebuia sa le defaime, sa faca afirmatiile cel mai obscene si absurde la adresa lor. Orice era luminos si bun in constiinta celui toturat trebuia sa fie defaimat si umplut de noroi.

Studentii teologi si cei evlaviosi – „banditii mistici”, cum erau numiti – erau fortati sa apostazieze, sa se lepede de Dumnezeu, hulind tot ceea ce tine de credinta crestina. De Craciun sau de Pasti, pe melodiile colindelor sau a Prohodului, erau obligati sa cante texte cu obscenitati si insulte de nedescris la adresa Mantuitorului si a Maicii Sale. Totodata erau siliti sa faca procesiuni blasfemiatoare. Sa savarseasca „liturghii” cu mizeriile din tineta de necesitati si apoi sa se „impartaseasca” cu ele. Unii erau „botezati” prin afundarea in hardaul cu fecale.

Dupa ce detinutul isi facea „demascarea”, ca sa dovedeasca ca s-a reeducat trebuia, la randul sau, sa devina tortionar si sa convinga pe altul, sa se lepede „de tot putregaiul burghez” si sa adopte ideologia comunista. Se ajungea astfel, sub teroare, la o adevarata spalare a creierului. Cei torturati, nemaiputand suporta chinurile continue, neavand nici posibilitatea sinuciderii, fiind surpavegheati indeaproape, cedau si se transformau in niste roboti cu inima impietrita, devenind din victime, calai. Nici dupa ce ajungeau reeducati nu scapau de teroare, caci la cel mai mic semn de solidaritate cu cei chinuiti, treceau din nou prin moara torturilor. Astfel, traind intr-o teroare permanenta, suspectandu-se unii pe altii, se prabuseau continuu fara posibilitate de revenire.

Citeşte şi: Metoda GROAZNICĂ prin care erau torturaţi HOMOSEXUALII în Evul Mediu. GALERIE FOTO

Cei mai multi ii torturau pe ceilalati fiind ei insisi sub imperiul terorii, fara mutatiile de care am vorbit mai sus. Sistemul era astfel gandit incat sub tortura continua au fost foarte rare cazurile celor ce au rezistat pana la capat, in general facandu-se compromisuri, mai mari sau mai mici, dupa structura si rezistenta fiecaruia.

Citeşte şi: Fantoma lui RÂMARU. Cea mai odioasă ÎNSCENARE din istoria criminalisticii româneşti

Privind reeducarea din perspectiva duhovniceasca, atat cei care au dirijat din umbra acesta experiment cat si cei ce l-au aplicat nu au fost decat uneltele diavolului in lupta pentru distrugerea sufletelor. Parintele Gheorghe Calciu, trecut si el prin Pitesti, spune: „Ca sa intelegem ce a fost Pitestiul, trebuie sa ne ridicam deasupra faptelor si sa ajungem la radacinile raului, la mecanismele interioare ale perversiunii si la dimensiunea ei metafizica. Eu cred ca Pitestiul a fost un experiment diabolic. Acolo au fost luptele dintre bine si rau, in care calaii si victimele n-au fost decat simple instrumente. Este un experiment diabolic, care a avut loc in tara noastra mai mult decat in orice parte a lumii”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două clanuri de serafimi şi heruvimi

Având reputaţia unui loc al liniştii şi al păcii, Raiul a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului Serafimilor, au descins într-un loc de reuniune al rivalilor din clanul Heruvimilor. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale sfinţilor Pic şi Poc. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de apostoli, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, aureole sparte şi aripi fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Arsenie Cămătarul, temut membru al clanului Serafimilor, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a dat de Đracu’.”, a declarat sfântul Gheorghe.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, Viaţa de Apoi a Raiului va putea reveni, în sfârşit, la normalitate.
27 iun, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ