Planul secret de la BNR. Ce au stabilit Isărescu şi Iohannis pentru următorii 5 ani

| 03 iun, 09:31

BNR lucrează în secret la un plan de investiţii şi măsuri pentru următorii 5 ani, care să ducă România la o creştere economică de peste 5%/an fără a dezechilibra ceilalţi indicatori macro. Planul trebuie prezentat preşedintelui Iohannis până la sfârşitul lunii iunie, scrie Ziarul Financiar.

Preşedintele Iohannis va prezenta la sfârşitul lunii iunie o strategie de dezvoltare economică pentru perioada 2016-2020 care va cuprinde măsuri de accelerare a creşterii economice de la o medie de 3% în prezent la o medie de 5%, care să asigure convergenţa reală cu Europa de Vest.

În acest moment, conform unor surse apropiate grupului de lucru care execută această strategie, este gata un document iniţial de 39 de pagini care urmează să fie trimis către alţi participanţi la viaţa economică şi socială din România pentru opinii şi contribuţii.

Primul anunţ despre această iniţiativă strategică a fost făcut la începutul acestei săptămâni, când a fost o întâlnire pe temă între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Iniţiativa creării unei strategii de accelerare a creşterii economice vine dinspre Banca Naţională, care încearcă astfel să creeze premisele unei creşteri echilibrate, dar mai rapide decât cea din prezent pentru ca România să poată adopta euro de pe o poziţie mai apropiată ca dezvoltare economică de media UE.

Este pentru prima dată când BNR excede cadrului său de garant al stabilităţii preţurilor, al stabilităţii macro­economice şi bancare pentru a se implica într-o strategie care priveşte economia reală.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iul, 19:27
Cixturo
buying cialis without prescription
cialis buy

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ