Pleacă Băsescu în Moldova, cu pluta pe Prut?

| 20 iul, 2013

Dacă nu cu mult timp în urmă preşedintele Băsescu ne anunţa tacticos ca, odată cu încheierea celui de-al doilea mandat la Cotroceni, va pleca cu vaporul pe mare, se pare că planurile marinarului au suferit noi modificări.

"Poate după ce îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia Republicii Moldova, în semn de respect pentru Republica Moldova şi ca semn de dragoste pe care o port oamenilor din această ţară", a declarat Băsescu pentru un post TV din statul vecin.

Mai precis, Băsescu va renunţa la vapor şi va fugi de popor, cu pluta pe Prut. Ne este greu să înţelegem cum ar putea ocupantul de la Cotroceni să dea o mână de ajutor Republicii Moldova, după ce în nouă ani de mandat ca preşedinte al României nu a făcut altceva decât să semene conflicte şi să-i aducă pe români în pragul disperării. Republica Moldova are nevoie să continue parcursul european care să se definitiveze cu integrarea în Uniune. Obiectiv ce nu poate fi atins cu un Traian Băsescu în calitate de mentor politic.

Să nu uităm ce a adus Traian Băsescu României – crize economice şi politice, austeritate, concedieri şi restructurări în masă, instabilitate. Desigur că, în cazul în care va obţine cetăţenia moldovenească, Traian Băsescu nu va face nimic altceva decât să exporte acelaşi comportament politic iresponsabil şi la est de Prut. Românii se vor bucura că vor scăpa de Băsescu, dar ce vina au moldovenii? De ce să suporte ei năravurile unui marinar ieşit la pensie ale cărui defecte se vor accentua odată cu înaintarea în vârstă?

Un sfat aş avea totuşi pentru autorităţile din Republica Moldova: dublaţi paza la beciurile de la Cricova pentru că rezervele de vin sunt serios în pericol. Înclinaţia lui Traian Băsescu către petreceri vesele cu lăutari este deja arhi-cunoscută. La un pahar de vorbă, târziu în noapte alături de acoliţii săi, nu ne-ar mira ca preşedintele nostru să pună la punct o campanie pentru a deveni preşedintele lor. Băsescu s-a îmbătat dintotdeauna cu farmecul puterii. Ca lider al PD, ca primar, ca ministru al Transporturilor, ca şef de stat.

Cu siguranţă că Republica Moldova va avea întotdeauna un sprijin românesc consistent în îndeplinirea obiectivelor de politică externă. Cu siguranţă că Europa nu duce lipsă de lideri responsabili, de politicieni serioşi care pot servi drept modele Republicii Moldova şi care pot fi surse de inspiraţie pentru clasa politică de la Chişinău. Dar în niciun caz nu ar fi de bun augur ca oamenii politici din ţara vecină să plece urechea la cacealmalele lui Traian Băsescu. Noi ne-am fript deja cu Traian Băsescu, voi aveţi şansa de a spune pas. Aşadar, Chişinău, păzea!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ