PNL cere demisia lui Dragnea, a Guvernului „iresponsabil" şi alegeri anticipate

| 02 feb, 12:29

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a cerut joi demisia lui Liviu Dragnea, a Guvernului „iresponsabil" şi alegeri anticipate pentru ca oamenii să poată spune ce-şi doresc, întrucât este convinsă că dorinţa de acum a cetăţenilor ar fi o mare palmă dată PSD.

„România este un stat care a pornit pe un drum democratic şi aşa trebuie să rămână. Avem aici un cadou pentru Dragnea: un steag al României, simbol pentru o ţară care îşi doreşte un parcurs european. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue şi trebuie ca la decizia politică să ajungă oameni hotărâţi, care îşi doresc să schimbe lucrurile în România. (...) Concluzia la care ne dorim să se ajungă este să se abroge această OUG, să demisioneze acest Guvern iresponsabil şi să ajungem la alegeri anticipate, să ne întâlnim cu oamenii şi să spună oamenii exact ce îşi doresc", a declarat Raluca Turcan în Parlament. Câţiva membri ai PNL, în frunte cu Raluca Turcan, s-au alăturat protestului iniţiat de USR în faţa sălii unde va avea loc şedinţa CExN al PSD.

 

Ieri, parlamentarii USR şi PNL au anunţat că au strâns semnăturile necesare pentru a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Anunţul a fost făcut de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, şi liderul USR, Nicuşor Dan, în conferinţă de presă comună la Parlament. „Noi sperăm ca toţi cetăţenii de bună-credinţă să susţină acest demers în spaţiul public şi ca toţi parlamentarii care cred în supremaţia legii şi au bună-credinţă şi respectă cetăţeanul să voteze moţiunea de cenzură", a declarat Raluca Turcan. Totodată, Traian Băsescu a anunţat că PMP „va da semnături pentru moţiunea de cenzură". Ulterior, membrii USR şi PNL au protestat pe holul din faţa sălii de plen, înainte de începerea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, afişând coli A4 pe care era scris mesajul „Ruşine!''. Aceştia au continuat protestul după începerea şedinţei, cerând demisia Guvernului Grindeanu. „Nu e OK să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic noaptea trecută", a spus Nicuşor Dan.

PNL şi USR au finalizat strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu.
„Am finalizat textul moţiunii şi strângerea de semanături. Astăzi vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz instituţional şi împotriva legiferării hoţiei. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece. Este singura soluţie onestă, demisia Guvernului şi alegeri anticipate", a declarat miercuri preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.
Tag-uri: DNA, Raluca Turcan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ