PNL la mila lui Iohannis: sare pe cal sau peste el?

| 14 feb, 2014

Domnule Klaus Iohannis, chiar dacă nu sunteți un senior al partidului, dacă vă este cu adevărat dragă cauza liberală, mai aveți timp să vă întoarceți din drum. N-ar fi nicio rușine, Sibiul vă așteaptă. Iar în istoria contemporană veți fi consemnat ca cel care a salvat partidul liberal.

Prim-vicepreședintele liberal Klaus Iohannis a intervenit în disputa ce sfâșie USL și separă cei doi co-președinți. Nu a făcut-o împăciuitor, cum și-ar fi dorit mulți dintre alegătorii din 2012 care au propulsat majoritatea social-liberală în Parlament, ci mai mult rău a făcut.

Intervenția sa, pe marginea negocierilor din USL privind propria intrare în Guvern, dacă nu este cumva un mesaj pus în fața sa de Crin Antonescu, lasă deoparte orice urmă de modestie.

Conform edilului Iohannis PSD a emis prin USD "niște pretenții care nouă nu ni s-au părut chiar in regulă... Noi nu putem să acceptăm ca PC să fie pus pe picior de egalitate cu PNL (...) Noi am fost foarte categorici în această chestiune, în consecință PSD trebuie să aleagă foarte simplu între noi sau ei", a declarat acesta cu emfază.

Accentul supărător îl constituie chiar această subliniere îngâmfată, nelalocul ei, acest ”noi” pe care liberalul de import îl introduce în discurs în locul unui mai potrivit ”eu”. Să facem precizarea necesară că nimeni nu a confundat PNL cu PC, ca dimensiune, importanță sau tradiție. Balanța în care Iohannis așează forțat, cu intenție, cele două formațiuni este nedreaptă și îi lezează pe liberali. Nimic de contestat aici. Problema este că Iohannis s-a extras din discurs, pentru că discuția despre el ar trebui purtată, punând în locul propriei persoane întreg partidul. Este atitudinea ”regelui soare”, care acceptă nepăsător că după el potopul.

Dezamăgirea este mare, pentru că mulți și-ar fi dorit această precizare onestă, această modestie specifică ardelenilor, un Iohannis care ar fi refuzat net, din start ca pentru el soarta și viitorul politic al partidului din care face parte să fie puse sub semnul incertitudinii. Nu PSD are de fapt de ales între PC și PNL, cum s-a spus, ci PNL are de ales între USL și Iohannis...
Nici acum nu-i prea târziu, în ceasul al 11-lea, când zvonurile despre ruperea USL au fost date la o parte de cele despre scindarea PNL.

Domnule Klaus Iohannis, chiar dacă nu sunteți un senior al partidului, dacă vă este cu adevărat dragă cauza liberală, mai aveți timp să vă întoarceți din drum. N-ar fi nicio rușine, Sibiul vă așteaptă. Iar în istoria contemporană veți fi consemnat ca cel care a salvat partidul liberal.

Tag-uri: Klaus Iohannis, PNL, psd, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
GoPonta4President!
in atentia pnl
Companiile Transellectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) au fost trecute de Guvern, prin OUG, de la Ministerul Finanţelor la Secretariatul General al Guvernului, relatează Mediafax, citând surse oficiale.

Transferul este necesar pentru realizarea cablului submarin cu Turcia şi conexiunilor energetice cu Moldova.

Tot prin ordonanţă de urgenţă a fost aprobat şi transferul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) de la Ministerul Agriculturii tot la Secretariatul General al Guvernului (SGG), au declarat surse oficiale.

Transellectrica şi Transgaz sunt unele dintre cele mai valoroase companii din sectorul energetic şi s-au aflat în portofoliul Ministerului Finanţelor, condus de PNL.

Secretariatul General al Guvernului este condus de Ion Moraru, fost senator PSD.

Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată în ultima şedinţă de guvern, la care Daniel Chiţoiu (Finanţe) şi Andrei Gerea (Economie), propuşi de PNL spre înlocuire, nu au participat, în locul lor fiind prezenţi secretari de stat.
14 feb, 2014
purtator de vorbe
de fapt,sunt discutii neoficiale la nivel de USD,cu girul primariei generale,sa fie un schimb: in locul celor cateva societati,PNL-ul ar putea primi Administrarea Cimitirelor..
va tin la curent..
14 feb, 2014
comentator
senior
senior ? ,hmm,cred ca e prea mult pentru arivismul lui imobiliar ( se vorbeste de 6 case) si mai nou tot mai acut politic.Si,se stie,ce-i prea mult nu e sanatos.Nici macar pentru tenul propriu...
14 feb, 2014
purtator de vorbe
noua la guvern ne plac astia cu multe case..
cum are Nastase...mentorul micului Titulescu
chiar nescris,intra in fisa postului
Palavra
14 feb, 2014
aladecaretiazismatasateferesti
HIENELE BĂSISTE
...încă mai au TUPEUL să prostească românii cu POVEȘTI despre casele lui Năstase, când JEGUL ăla are SUTE DE HECTARE și HOTEL DE LUX LA MONACO (4 MILIARDE CASH) și toată CAMARILA DE PARTID s-a îmbogățit în jurul lui. Români, treziți-vă! SUNTEȚI DUȘI CU PREȘUL DE BĂSESCU!
14 feb, 2014
cantautor
nu va intoarceti la Sibiu ,Dle Iohannis..
Sibiul ramane tot acolo,nu se intampla nimic
aveti sansa sa mai salvati ceva din onoarea PNL..
fara ala micu ca vicepremier,mergeti inainte...
guvernul nu este mosia PSD...sau PC
14 feb, 2014
nea ion
Astea sunt jocuri marinărești. Lovesc USL în locul cel mai vulnerabil: ambițiile și prostia lui Antonescu. CTP a zis-o clar: fără USL Antonescu s-a lins pe bot de președinție. O să rămână doar cu minciunile lui Băsescu.
14 feb, 2014
GoPonta4President!
pentru nea Ion
ma bucur ca te-ai prins...
mai ramane sa se prinda si ei...
in special,ala micu..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ