Iohhanis habar nu are ce înseamnă impozitare regresivă

| 13 feb, 2014

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că este ”greu de explicat cum s-ar putea face asta. Specialiştii susţin că s-ar pierde la încasare câteva miliarde de lei. Se va mai discuta chestiunea asta”.

”Discuţia a fost de partea noastră, ca să nu intrăm într-o schemă de impozitare progresivă, adică să nu mergem de la 16 în sus, fiindcă nu este bine din punctul nostru de vedere. Se pare că s-a discutat, dar nu am verificat, la un moment dat, intrarea pe o impozitare regresivă.Acesta, sper, e un termen corect şi înseamnă că plăteşti cu atât mai puţin impozit cu cât mai puţin câştigi” a mai spus Iohannis. Acesta a fost practic referirirea prim-vicepreședintelui PNL cu privire la strategia fiscală a Guvernului, publicată miercuri, și care prevede trecerea de la cota unică de 16%, la o impozitare în trepte în care cea mai mare va fi de 16%, iar cea mai mică de 8%.

Primul lucru pe care îl constat cu regret este că cel desemnat de PNL să coordoneze, în calitate de vicepremier, zona economică nu are habar de ceea ce înseamnă impozitare regresivă. Impozit regresiv este atunci când impozitele scad pe măsură ce cresc veniturile. Ceea ce propune Guvernul este o impozitare progresivă, dar prin scăderea impozitelor pentru cei cu venituri reduse.

Al doilea lucru pe care îl constat este faptul că prim-vicepreședintele PNL contrazice prin declarațiile sale tocmai pe cel desemnat de PNL să preia ministerul de Finanțe, Eugen Nicolăescu, care a susținut ieri această modificare în zona fiscalității. Mai grav este însă că Iohannis se dezice de programul de guvernare, cel votat de Parlament, și asumat și de PNL. Ce se înțelegem de aici? Că liderul marcant al PNL nu mai susține Guvernul din care partidul său face parte? Dacă da, este opinia sa împărtășită și de Crin Antonescu?

 

Elena Constantin

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 2014
litleboy
mai Hanzi,stii ce zice neamtu:fie Hanzi cat de prost, bine ca-i mare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ