Iohannis: S-a instalat o criză guvernamentală

| 13 feb, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a admis joi că USL-ul trece prin cea mai acută criză de până acum, ceea ce a dus inclusiv la o criză guvernamentală, însă aceasta nu reprezintă "o problemă majoră pentru România".

"Nu cred că s-a instalat un climat de nesiguranţă. Cu certitudine, s-a instalat o criză guvernamentală, care, într-un fel sau altul, va fi rezolvată şi terminată. Nu mi se pare nicio problemă majoră pentru România această fază, indiferent dacă în USL se va cădea la pace sau dacă va fi nevoie de alte negocieri, Guvernul merge înainte. România nu este nici în instabilitate, nici democraţia nu este în pericol. Pot să îl liniştesc pe preşedintele Băsescu", a spus într-o conferinţă de presă Klaus Iohannis.

Întrebat dacă aceasta este cea mai acută criză a USL, Iohannis a răspuns că 'da'.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, deşi se fac declaraţii 'foarte acide, care nu fac bine negocierilor', 'cu siguranţă încă există şansa de finalizare cu bine a acestor negocieri, care vor duce la o mică schimbare în structura Guvernului', mai scrie Agerpres.

Iohannis îndeamnă la răbdare în privinţa evoluţiei negocierilor pentru formarea noului guvern, însă a recunoscut că 'scad şansele de finalizare cu succes a acestora'.


"Apropo de durata negocierilor, la noi, apare de multe ori impresia că, dacă două partide sau entităţi politice intră la negocieri, trebuie să se termine repede, altfel e catastrofă, ţara intră în instabilitate şi alte lucruri la fel de grave şi groaznice. Nu e aşa. O negociere politică nu trebuie să se termine nici într-o zi, nici în două, nici în două săptămâni. (...) Nu trebuie să ne grăbim peste măsură. Eu cred că, dacă mai stăm un pic, avem răbdare, revine PSD şi renunţăm la o solicitare care nu este bună', a subliniat Iohannis.

El a mai spus că 'ministerele, tehnic, funcţionează'.

'Şedinţele de Guvern se desfăşoară. Se lucrează. Starea de instabilitate nu există. Suntem departe de situaţia ideală în care avem un Guvern care lucrează concentrat, atrage fonduri europene şi face treabă cu încurajarea investitorilor şi a economiei reale. Nu suntem acolo fiindcă există o stare de tensiune', a explicat Klaus Iohannis.
Premierul Victor Ponta a propus marţi în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC, dar nu s-a ajuns la un consens asupra acesteia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ