Crin nu l-a dat afară pe Bodea nici până azi. Să înţelegem că prin gura sa vorbeşte preşedintele PNL?

| 14 feb, 2014

Este util să ai un asemenea om pe lângă tine, din moment ce el poate spune cu neruşinare cam tot ceea ce gândeşti şi tu, dar nu poţi să declari în calitate de lider de partid. Dacă acesta este cazul, atunci Crin Antonescu şi-a găsit în persoana lui Cristian Bodea un purtător de cuvânt, cel puţin din punctul de vedere al capacităţii de a arunca cu venin în adversari.

Ultimele zile au fost extrem de agitate în USL, sursa neînţelegerilor fiind, şi de această dată, modul în care Crin Antonescu a înţeles să se comporte în raport cu partenerii săi din alianţă. Refuzând să accepte propunerea premierului care ar fi dus la un executiv mai eficient în ceea ce priveşte coordonarea cu majoritatea din Parlament, mai marele PNL a cauzat o criză despre care mulţi spun că ar putea avea ca efect final chiar ruperea USL.

În loc să încerce găsirea unei soluţii la actualele neînţelegeri, Crin Antonescu şi-a adunat toţi liberalii loiali, cu scopul de a instrumenta un atac concentrat la adresa celoralalte partide din USL. De la taciturnul Iohannis şi până la energica Cristina Pocora, toţi oamenii de partid au fost chemaţi la posturi, în timp ce liderul liberal s-a suit, în mijlocul neînţelegerilor, în avionul de Bruxelles, pentru a-şi petrece Ziua Îndrăgostiţilor alături de soţie.

Printre membrii corului organizat aproape peste noapte de Antonescu a apărut şi senatorul Cristian Bodea care, ce-i drept, are o oarecare experienţă în domeniu. Lui îi aparţine unul dintre cele mai dure atacuri la adresa alianţei electorale formate în vederea europarlamentarelor de PSD, PC şi UNPR, Bodea declarând că „modul în care strategii PSD au gândit această chinezărie, acest plagiat ieftin, îmi ridică semne de întrebare. Să crezi că vei câştiga alegerile făcând ce fac chinezii cu Adibas şi Mike e jenant. Prin asta vor să păcălească probabil babele de la ţară. Această mutare cu USD este încă un pas pentru a forţa ruperea USL, este o mitocănie pe faţă, vor să sufle sigla USL şi nici nu le e ruşine de asta”.

Bodea nu este la prima declaraţie de acest gen, el fiind anterior generos în caracterizări atât cu liderii PSD cât şi cu proprii colegi de partid. Acum câteva luni, pentru senatorul bihorean, Victor Ponta era un mic dictator în ceea ce priveşte gazele de şist, în timp ce Daniel Chiţoiu minţea în legătură cu situaţia economică a României. Aceste declaraţii l-au băgat pe Bodea în dezbaterea Biroului Permanent al PNL, unde s-a propus excluderea sa din partid.

Acum, ce să vezi, s-a dovedit că el a rămas în PNL, fiind probabil pus la păstrare până în momentul în care a fost nevoie din nou de limba sa ascuţită. Păstrarea lui Bodea în partid demonstrează de asemenea că opiniile sale sunt împărtăşite de o parte importantă a membrilor de vârf din PNL, deşi nu într-o manieră atât de verbală ca a parlamentarului de Bihor.

Desigur, uneori este util să ai un asemenea om pe lângă tine, din moment ce el poate spune cu neruşinare cam tot ceea ce gândeşti şi tu, dar nu poţi să declari în calitate de lider de partid. Dacă acesta este cazul, atunci Crin Antonescu şi-a găsit în persoana lui Cristian Bodea un purtător de cuvânt, cel puţin din punctul de vedere al capacităţii de a arunca cu venin în adversari. Asemenea oameni sunt utili într-un moment încordat ca acela în care PNL-ul se află în prezent şi, nu-i aşa, merită scoşi la înaintare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
sonia
Bodea si Boeriu doua Jigodii care trebuie date afara imediat din PNL!
-doi SABOTORI care au ca scop Atacarea si calomnierea permanenta a Guvernului ,in spatele lor se afla Cosmin Gusa si Sorin Rosca Stanescu!!!!!!!!!!
14 feb, 2014
7,5 milioane de cetateni
subscriu,
in PNL sa ramana decat Antonescu(facultativ),Campeanu si Chit-oiu...
14 feb, 2014
codrii din Ardeal
se aude duduit de motoare...
nu,n-a inceput campania de primavara..
surse verificate partial confirma ca o parte din politicienii UDMR isi incalzesc drujbele..
AMR?
14 feb, 2014
GoPonta4President!
ce mai face Guvernul...
Antonescu,lasa-l pe Bodea,vezi ce fac asociatii?
astia o sa va lase la "pielea goala"..
Companiile Transellectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) au fost trecute de Guvern, prin OUG, de la Ministerul Finanţelor la Secretariatul General al Guvernului, relatează Mediafax, citând surse oficiale.

Transferul este necesar pentru realizarea cablului submarin cu Turcia şi conexiunilor energetice cu Moldova.

Tot prin ordonanţă de urgenţă a fost aprobat şi transferul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) de la Ministerul Agriculturii tot la Secretariatul General al Guvernului (SGG), au declarat surse oficiale.

Transellectrica şi Transgaz sunt unele dintre cele mai valoroase companii din sectorul energetic şi s-au aflat în portofoliul Ministerului Finanţelor, condus de PNL.

Secretariatul General al Guvernului este condus de Ion Moraru, fost senator PSD.

Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată în ultima şedinţă de guvern, la care Daniel Chiţoiu (Finanţe) şi Andrei Gerea (Economie), propuşi de PNL spre înlocuire, nu au participat, în locul lor fiind prezenţi secretari de stat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ