Mediatorul” Băsescu: încântat să bage bățul prin gardul USL

| 14 feb, 2014

Traian Băsescu și-a bătut joc de Constituție, din nou. Ca și cum n-ar fi fost de ajuns încălcarea repetată a prevederilor ce impun ca președintele să rămână apolitic și neutru, Băsescu a întors pe dos și obligația de moderare.

Intervenția sa, în mijlocul scandalului politic ce amenință să sfâșie USL a fost o adevărată bătaie de joc. Echivalentul ”moderării” făcute de Băsescu nu poate fi decât celebra vorbă din popor: na-ți-o frântă că ți-am dres-o!

Din comunicatul prezidențial răzbate, alături de formulările abrupte, și rânjetul celui care nici n-a visat satisfacție personală mai mare. Părțile aflate în conflict sunt ca și somate, ca la instructaj la jandarmi, să-și bage mințile-n cap și să găsească ”de îndată” soluții, nu în ultimul rând să ”dea dovadă de responsabilitate” și să ”asigure o bună guvernare” cu simțul răspunderii, chiar dacă au apărut disfuncționalități și acțiunile premierului Ponta, nu-i așa, au creat ”un climat de instabilitate”... Comunicatul ar fi sunat un pic mai bine în engleză, pentru că i-ar fi permis lui Băsescu să conchidă magistral: obey or else... Cât despre responsabilitatea pe care o solicită Băsescu, să sperăm că nu este de acceași natură cu responsabilitatea de care a dat dovadă el însuși, în repetate rânduri, când a sabotat guvernarea USL, pur și simplu, indiferent la orice consecințe...

Mai multă moderare a făcut involuntar Kelemen Hunor, când le-a reamintit părților aflate în conflict că împreună au pornit, împreună au fost votați și împreună ar trebui să continue.

"Cred că ar trebui să găsească o soluţie cei doi preşedinţi, Crin Antonescu şi Victor Ponta, fiindcă au fost aleşi împreună, în urmă cu un an şi ceva, şi nu au fost aleşi pentru scandal. Oamenii aşteaptă, cei care i-au votat, să guverneze. Din păcate, de o bună bucată de vreme, în această coaliţie uriaşă se discută despre orice, numai despre problemele oamenilor nu se discută. Ei ar trebui să găsească o soluţie să meargă împreună fiindcă aşa au fost aleşi, au o soartă comună. Nu ajută cu nimic acest scandal, nici din punct de vedere economic, nici din punctul de vedere al încrederii în Guvern, în clasa politică, dacă ei se ceartă permanent cine ce coordonează, ce poziţie ocupă, dacă e cu un minister mai mult sau mai puţin. Sunt lucruri care sunt interesante pentru ei, pentru altcineva deloc. Cred că este responsabilitatea lor să găsească o soluţie. Noi în acest moment credem că ar fi nevoie de stabilitate guvernamentală", a subliniat liderul maghiar.

Dar Băsescu radiază și nu poate să lase de la el, de data aceasta, trebuie neapărat să pună gaz pe focul USL și să bage bățul prin gard, harnic să descrie tabloul apocaliptic despre amenințările care macină credibilitatea țării, instituțiile publice, mediul de afaceri și cetățenii.

Același efect îl poți obține dacă împingi un măcelar transpirat și plin sânge într-o sală de operație unde se impune o delicată operație chirurgicală: ecce hommo, iată moderatorul vostru! Spălați-vă pe cap cu el...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
cantautor
"na-ți-o frântă că ți-am dres-o!"
am gasit formularea asta la trei autori...de la Obedient
m-am prins cam tarziu,sunteti una si acceasi persoana..
macelarul...
14 feb, 2014
cantautor
scuze:acc...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ