PNL (nu se) dezminte

| 25 oct, 2013

Se pare că a devenit un obicei pentru Crin Antonescu să aleagă să trateze prin intermediul presei niște subiecte care în mod normal trebuie dezbătute înainte de toate în cadrul USL.

Din lipsă de subiecte din și dorință de audiență, posturile de televiziune discută de două zile despre posibila măsură pe care guvernul ar dori să o implementeze începând de anul viitor – aducerea cotei unice și a TVA la același nivel, respectiv 22%. Crin Antonescu a avut mai multe intervenții telefonice în cadrul cărora a dezmințit posibilitatea adoptării unei asemenea măsuri, alegând, încă o dată, să discute cu presa înaintea unor discuție în cadrul USL.

Antonescu a afirmat că nu va exista nici o majorare a cotei unice câtă vreme PNL este guvernare, pentru că încalcă principiile liberale de a susține mediul de afaceri prin politicile și măsurile adoptate. Cu toate astea, el nu a știut să spună de la cine anume a venit această propunere, admițând că este posibil ca ministrul liberal al Economiei, Daniel Chițoiu, să fi înaintat această măsură ca pe o soluție pentru problema sumelor insuficiente încasate la bugetul de stat în acest an.

Se pare că a devenit un obicei pentru Crin Antonescu să aleagă să trateze prin intermediul presei niște subiecte care în mod normal trebuie dezbătute înainte de toate în cadrul USL, iar prin acest tip de comportament nu face decât să semene din ce în ca mai mult cu Traian Băsescu. Putem aminti câteva ieșiri publice ale liderului penelist cu declarații făcute pe teme de actualitate, dar fără a se consulta sau a aduce în vedere poziția lui colegilor de alianță, precum pozițiile referitoare la gazele de șist sau proiectul Roșia Montană. Un alt exemplu ar putea fi și propunerea de modificare a legii electorale în sensul în care președinții de Consilii Județene să nu mai fie aleși în mod direct de electorat, ci să fie aleși de către consilierii locali. Această intenție a fost făcută publică înainte de o dezbatere în prealabil cu pesediștii.

Este adevărat că în cazul în care se trage linie și încasările de la bugetul de stat nu sunt suficiente pentru necesarul prevăzut în bugetul pe 2014, se vor impune anumite adoptarea anumitor măsuri, dar la acest nivel Daniel Chițoiu este persoana cu expertiză care trebuie să propună soluții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
Gogu
Geoana
N-am vazut politician mai prost si mai fudul ca Mircea Geoana. Cand, Doamne, vom scapa de ipochimeni ca el?
25 oct, 2013
Guzganul ros albastru
Stai asa, sa inteleg ca Victor Ponta i-a consultat foarte mult pe liberali atunci cand a dat drumul la proiectul Rosia Montana ??? In uniunea asta fiecare face ce-l taie capul, deci nu e de mirare ca se intampla chestii de genul asta. Incercati ceva mai multa obiectivitate ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ