PNL, PDL şi PP-DD nu susţin legea amnistierii

| 10 dec, 2013

Proiectul de lege privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse a fost dezbătut marţi în plenul Camerei Deputaţilor şi urmează să intre la vot final în această după amiază.

Vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica a spus că luni această comisie a dat raport favorabil propunerii legislative cu amendamente admise, cu majoritate de voturi şi patru voturi împotrivă. Liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, George Scutaru, a declarat că liberalii consideră că acest proiect de lege nu este oportun în acest moment şi, în consecinţă, grupul liberal va vota împotrivă, conform Agerpres.

Deputatul PDL Adrian Gurzău a spus la rândul său că această lege nu face decât să-i scape de dosare penale pe cei care sunt în momentul de faţă în incompatibilitate sau sunt certaţi cu legea.

"Atrag atenţia că acest proiect de lege nu face altceva decât pe preafericitul sinucigaş Adrian Năstase să-l scape de toate dosarele penale şi de situaţia în care este. Ştiu că vă supără, îmi pare rău, aveţi o majoritate, asumaţi-vă, suntem membri UE şi cred că în momentul de faţă nu avem posibilitatea să ne batem joc de lege şi de pricipiile legii. Azi e ziua democraţiei, a drepturilor omului şi nu cred că putem să facem o asemenea nelegiuire", a spus Gurzău.

Liderul deputaţilor PP-DD Daniel Fenechiu a anunţat că grupul pe care îl conduce va vota împotriva proiectului de lege.

Şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a criticat proiectul de lege, susţinând că USL se pregăteşte să adopte iniţiative legislative prin care urmăreşte să îi scape pe corupţi de închisoare.

"Adrian Năstase, condamnat pentru şantaj în primă instanţă, scapă de închisoare dacă nu ia în recurs o condamnare mai mare de 7 ani; Cătălin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, pleacă acasă de la penitenciarul Jilava; Relu Fenechiu, condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, va sta liniştit, având şanse minime de a mai ajunge la închisoare; Decebal Traian Remeş, condamnat în dosarul 'Caltaboşul' pentru luare de mită la 3 ani de închisoare, va părăsi şi el închisoarea; inclusiv Liviu Dragnea, al cărui proces este abia la început, va scăpa cel mai probabil de închisoare în cazul unei condamnări. Sunt doar câteva exemple. În realitate, toţi politicienii condamnaţi sau aflaţi în cursul unui proces penal pentru fapte de corupţie şi conexe vor scăpa de aplicarea legii, demonstrând cu ajutorul USL că în România politicienii pot fura fără nicio teamă", susţine Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ