PNL: Predoiu nu se califică să fie premier în toamnă

| 14 iul, 13:52

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că eşecul de la alegerile locale din Bucureşti nu îl mai califică pe Cătălin Predoiu pentru funcţia de premier, afirmând că PNL va susţine pe cineva din partid pentru şefia Guvernului şi că personal nu ar accepta această funcţie.

„Cu toată prietenia pentru Cătălin Predoiu, cred că eşecul, haideţi să spun, care aparţine partidului, nu lui Cătălin Predoiu, de la Bucureşti, nu îl mai califică pentru acestă poziţie. Avem un protocol, într-adevăr, avem o discuţie, dar suntem în acelaşi timp un partid foarte pragmatic care doreşte să câştige alegerile. Nu exclud, nu elimin nicio variantă, dar calculul pragmatic mă face să cred că nu va fi Cătălin Predoiu această persoană'', a răspuns Alina Gorghiu, întrebată dacă varianta Cătălin Predoiu, premier susţinut de PNL, mai este de actualitate.

Ea a afirmat că nu ar accepta funcţia de premier dacă preşedintele ar propune-o.

„Nu, ca să închid orice fel de speculaţie şi dezbatere. Haideţi să spun că sunt genul de lider politic care se simte ca peşetele în apă în Legislativ. Executivul cred că trebuie gestionat de alţii sau cel puţin, în acest moment nu cred că un prim-ministru în persoana mea ar fi cel mai potrivit'', a susţinut copreşedintele PNL într-un interviu acordat DCNews.

Gorghiu a subliniat că primul ministru pe care PNL îl va propune în toamnă va trebui să fie membru de partid, afirmând că în PNL se discută diferite variante şi tipologii de candidat.

PNL face săptămâna aceasta un sondaj în care va fi testată percepţia alegătorilor privind fuziunea PNL–PDL, dar şi miniştrii din Guvernul Cioloş cărora liberalii le-ar putea propune să li se alăture, au declarat, miercuri, reprezentanţi ai partidului pentru MEDIAFAX.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ