PNL solicită Guvernului constituirea unei celule de criză pentru absorbția fondurilor europene

| 11 mai, 14:30

Partidul Național Liberal cere Guvernului constituirea unei celule de criză cu 300 de experți pentru elaborarea ghidurilor și corecțiilor din sistemul IT pentru absorbția banilor europeni, potrivit deputatului PNL Andreea Paul.

"Dacă absorbția banilor europeni nu este o necesitate prioritară pentru România și riscăm să pierdem 4 — 5 miliarde de euro și în acest an, atunci ce este prioritar pentru noi? Mulți se vor întreba: există acești experți? Răspunsul este clar: da. Cartografiați-i rapid în administrația publică, în consultanța privată, în universități și în Academia Română, în instituțiile europene, pentru toate domeniile cheie finanțate prin programele operaționale, constituiți celula de criză și asigurați-le suportul necesar pentru a putea pune pe masa Guvernului aceste ghiduri bine făcute", susține Andreea Paul, într-un comunicat remis miercuri.

Ea arată că, în 2014, pregătirile României pentru absorbția banilor europeni "au întârziat nejustificat din indolență birocratică într-un an de campanie electorală".

"Să nu fim pregătiți nici în anul 2016 cu ghidurile necesare și sistemul IT suport pentru depunerea proiectelor și absorbția banilor europeni depășește orice culme a răbdării", afirmă deputatul PNL.

Ea menționează că a citit cu multă îngrijorare declarațiile ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care recunoaște, în opinia ei, că unele ghiduri nu sunt nici măcar scrise, că prea puține sunt în fază avansată de elaborare, dar și că doar doi — trei funcționari dintr-o autoritate de management sunt capabili să o facă, iar sistemul online de depunere a proiectelor lasă mult prea mult de dorit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ