PNL-ului îi plac ”penalii”?

| 14 oct, 2013

Proaspăt demisionar din funcţia de ministru al Economiei, după un vot cu cântec la Senat împotriva încuviinţării urmăririi penale, Varujan Vosganian şi-a făcut de treaba cu bursa pariurilor privind succesorul de la ministerul din fruntea căruia a plecat.

Înainte ca forurile de conducere ale PNL să nominalizeze oficial pe cineva, ex-ministrul Vosganian a avansat deja un nume, probabil pentru a testa “piaţa” şi mai ales reacţiile din zona partenerilor de guvernare. Este vorba despre Remus Vulpescu, mai cunoscut publicului pentru gestionarea procesului de privatizare al Oltchim, cel care a şi primit eticheta de DJ de la Dan Diaconescu întrucât s-ar fi ocupat şi de ambianţa muzicală din timpul şedinţelor privind privatizarea Oltchim.

"Vreţi să ştiţi cine a fost cel care a ocupat biroul meu, după ce mi-am trimis demisia la Palatul Victoria şi am părăsit sediul Ministerului Economiei? The winner is... Remus Vulpescu!!! Dacă recunoaşteţi personajul, comentariile vă aparţin...", notează Vosganian pe blogul personal.

Eventuala propunere a lui Remus Vulpescu în fruntea protofoliului Economiei riscă încă din start să creeze prejudicii de imagine majore liberalilor. Fostul şef al Oficiului pentru Participaţiile Statului şi Privatizare în Industrie (OPSPI) a fost audiat de către DNA în dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim. În consecinţă, PNL ar comite o greşeală strategică de proporţii, după ce alte două nominalizări pentru funcţii de miniştri precum Ovidiu Silaghi sau Nini Săpunaru s-au dovedit a fi neinspirate pentru a înlocui un alt ministru urmărit penal, Relu Fenechiu.

În acest context, ideea ca Remus Vulpescu să fie propus ministru al Economiei ar fi o decizie nu doar neinspirată, dar ar arăta şi că PNL nu a învăţat nimic din greşelile trecutului. Săptămâna trecută, când Daniel Chiţoiu a preluat interimatul Economiei, Crin Antonescu lăsa să se înţeleagă că există o listă scurtă cu trei propuneri, fără a avansa efectiv un nume.

Dificultatea conducerii PNL în a veni cu o propunere în jurul căreia să nu existe controverse pentru Ministerul Economiei vorbeşte de la sine despre criza de resursă umană a liberalilor. De altminteri, atunci când conducerea PNL are de numit oamenii în funcţii cheie, se pare că baza de selecţie este reprezentată de Parlamentul European. De acolo provine Cristin Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi tot de acolo a fost “recrutată” şi Ramona Mănescu, proaspătul ministru al Transporturilor.

La acest moment, mingea este în terenul liberalilor care au responsabilitatea de a propune un ministru competent pe zona economică. Ultimul cuvânt îl va avea premierul Ponta care va trimite nominalizarea către preşedinţie, iar decretul de numire va fi semnat de Traian Băsescu. Până atunci însă este necesar ca primul pas la procedurii să fie îndeplinit. De liberali depinde ca propunerea să fie unanim acceptată, adică un bun profesionist, fără dosar şi cu experienţă economică necesară pentru o astfel de funcţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ