PNL: Votul prin corespondenţă trebuie ADOPTAT până la 1 noiembrie

| 29 aug, 14:10

PNL cere partidelor parlamentare să dea dovadă de responsabilitate şi până la 1 noiembrie legea votului prin corespondenţă să fie adoptată de Parlament, transmite Agerpres.

"În unanimitate am votat o rezoluţie prin care solicităm tuturor partidelor parlamentare să-şi exprime public şi prin vot poziţia faţă de această lege. (...) Este nevoie de un vot în Parlament până la 1 noiembrie", a anunţat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă, după reuniunile liberalilor de la Gura Humorului.

Ea a precizat că proiectul ţine de sănătatea democraţiei în România şi a fost adus la cunoştinţă tuturor ambasadelor. De asemenea, Gorghiu a arătat că proiectul PNL privind votul prin corespondenţă este unul perfectibil.

"Partidul Naţional Liberal face un apel ultimativ către toate partidele parlamentare să dea dovadă de responsabilitate faţă de românii din Diaspora şi să se voteze, în această sesiune parlamentară, Legea votului prin corespondenţă. Actul normativ trebuie să fie adoptat de Parlament până la 1 noiembrie, astfel încât România să-l poată aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016", se arată în rezoluţia adoptată, sâmbătă, de Biroul Politic Naţional al PNL.

PNL consideră că Legea votului prin corespondenţă reprezintă "atât o datorie a întregii clase politice faţă de milioanele de compatrioţi care locuiesc şi lucrează în străinătate, cât şi un drept de care aceşti români sunt în continuare privaţi", context în care solicită tuturor partidelor parlamentare să îşi exprime public poziţia faţă de necesitatea adoptării în regim de urgenţă a acestui act normativ.

Liberalii amintesc că au depus în martie un proiect cu privire la votul prin corespondenţă, arătând că acesta este agreat cu asociaţiile românilor din străinătate şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Ei acuză PSD şi pe premierul Victor Ponta că s-au opus permanent, în Parlament, adoptării cu celeritate a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă, blocând dezbaterile.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ