Poate ajunge Dogecoin la 1$ în 2021?

| 09 iul, 18:22

2021 a fost un an imens în lumea criptomonedelor. O serie de valute virtuale au explodat în valoare o dată cu primele luni ale anului. Bitcoin este de departe cea mai valoroasă și cea mai recunoscută criptomonedă din lume, dar există mai multe altele care s-au bucurat de o creștere a popularității.

O monedă virtuală care a crescut în mod surprinzător în ultima perioadă este Dogecoin. Dacă ai petrecut suficient de mult timp pe internet în ultimul deceniu, probabil că ești familiarizat cu meme-ul Doge. Acest meme, care a apărut în 2013, include de obicei aceeași imagine a unui câine Shiba Inu însoțit de text amuzant.

În mod surprinzător, originile monedei Dogecoin sunt la fel de îndepărtate ca cele ale acestui meme. Dacă totuși nu vrei să-ți investești banii în Dogecoin, poți oricând profita de oferta Netbet 50 de rotiri fara depunere.

Doi ingineri software, Jackson Palmer și Billy Marcus, au creat Dogecoin la sfârșitul anului 2013 ca un mod de a se amuza pe tema Bitcoin. Fanii lui Dogecoin s-au angajat într-o serie de glume distribuite pe Internet, ceea ce a făcut ca moneda să câștige fani.

În următorii câțiva ani însă nu s-a întâmplat nimic cu Dogecoin. Cu toate acestea, moneda virtuală a început să fie din nou în atenția publicului la începutul acestui an, cam în aceeași perioadă în care s-a produs infamul incident Gamestop. Același forum Reddit care a generat creșterea interesului pentru acțiunile Gamestop a încercat și să umfle artificial valoarea Dogecoin.

Utilizatorii de pe forumul WallStreetBets au dorit să propulseze valoarea Dogecoin cât mai mult. De atunci, exact asta s-a întâmplat. Prețul Dogecoin a crescut cu peste 5.000 la sută doar în acest an. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a apărut recent ca cel mai fervent susținător public al Dogecoin.

Musk a menționat Dogecoin de mai multe ori pe Twitter în ultimele luni și chiar a a făcut diverse remarci la adresa monedei în timpul apariției sale recente în Saturday Night Live. Destul de interesant, prețul Dogecoin a scăzut considerabil. Ai putea obține un Dogecoin la doar 44 de cenți în ziua următoare exploatării SNL ale lui Musk.

Unde găsim Dogecoin?

La fel ca în cazul altor criptomonede populare precum Bitcoin sau Ethereum (deocamdată), Dogecoin folosește tehnologia blockchain. Blockchain este un mijloc virtual de stocare și păstrare a evidenței fiecărei tranzacții efectuate cu o varietate de criptomonede. Oricine are Dogecoin deține aceeași copie a registrului blockchain al Dogecoin, care păstrează tranzacțiile în siguranță prin criptarea datelor.

Problema cu această monedă este că nu există o limită a numărului de Dogecoin care poate fi folosit. Deși poți utiliza Dogecoin în același mod, poți utiliza orice altă formă acceptată de criptare pentru a cumpăra lucruri online, dar valoarea este extrem de discutabilă. Lipsa unui plafon înseamnă că Dogecoin este supus unor probleme legate de inflație.

Cu milioane de noi monede Dogecoins exploatate în fiecare zi, există suficiente motive pentru a investi în această valută virtuală.

Saltul prețurilor Dogecoin

La începutul lunii aprilie, puteai tranzacționa un Dogecoin cu doar câțiva dolari. Criptomoneda a generat foarte puțin interes până când utilizatorii Reddit și-a unit forțele pentru a crește valoarea sa în aprilie.

Prețul Dogecoin a atins un maxim istoric de 37 de cenți pe 16 aprilie înainte de a ajunge la 41 de cenți trei zile mai târziu. Dogecoin a atins un maxim de 72 de cenți pe 7 mai.

Musk are puterea de a rezerva sau de a obține prețul pentru orice criptomonedă, prin simpla postare a unui singur tweet. A făcut-o pentru Bitcoin în numeroase ocazii, iar declarațiile sale cu privire la Dogecoin au dus la un rezultat similar pentru cripto-ul bazat pe meme.

Desigur, merită să ne întrebăm care este jocul final. Unii specialiști din industrie cred că aceasta este în mod clar o bulă care ar trebui să explodeze în orice secundă, ceea ce ar putea deveni un dezavantaj pentru cei care un investit în Dogecoin.

Prețul mic al monedei virtuale o face, de asemenea, mai accesibil pentru mase. Poți tranzacționa Dogecoin cu doar câțiva cenți, în timp ce un Bitcoin a costat până la 64.000 de dolari la începutul acestui an.

Cât de puternic va ajunge Dogecoin în 2021?

Prețul Bitcoin a scăzut imediat după ce Musk a anunțat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată viabilă, la începutul acestei luni. Musk a menționat îngrijorările legate de mediu, ceea ce a făcut ca prețul Bitcoin să scadă cu aproape 50% în doar câteva săptămâni.

Industria criptomonedelor este o piață inerent volatilă. În timp ce unele monede alternative, inclusiv Ethereum, și-au făcut un nume în ultimele luni, nu va fi ușor ca Dogecoin să devină cu adevărat o monedă populară. Atâta timp cât nu există o limită a numărului de Dogecoin care poate fi obținut, valoarea va rămâne incredibil de scăzută în comparație cu alte monede virtuale.

Celebrități precum Musk pot deține controlul asupra evoluției pieței. În timp ce criptomonedele sunt în mod clar într-o tendință ascendentă, merită să ne întrebăm dacă prețul Dogecoin va sparge de fapt bariera de 1 USD în orice moment în viitorul apropiat. De altfel, Musk a scris recent pe Twitter că se pare că are în vedere să accepte Dogecoin ca formă de plată pentru Tesla. Nimeni nu știe cu adevărat ce se va întâmpla.

Dacă Musk continuă să promoveze Dogecoin și să stimuleze interesul investitorilor, nu este imposibil să ne gândim că valoarea ar putea ajunge la 1 USD până la sfârșitul anului 2021. Odată ce acest lucru se întâmplă, cerul este cu adevărat limita. Deși mulți vor rămâne sceptici, având în vedere originile acestei monede, poate că este timpul să începem să luăm în serios Dogecoin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ